6. klasse udvikler spil i dansktimerne

Velfærd

25/4/14 7:20

Freja Eriksen

En 6. klasse i Greve lærer dansk på en helt ny interaktiv måde. De udvikler et spil, er ude i naturen og skaber deres egen fortælling. Bagefter lærer de det videre til andre elever.

20 elever fra Strandskolen er i fuld gang med at lære dansk på en ny måde, hvor de både kan bruge deres behov for bevægelse og deres lyst til at spille på computer

Helt konkret er de i gang med at lave et computerspil, hvor handlingen tager udgangspunkt i en skønlitterær bog om Anden Verdenskrig, som de har læst sammen.

Spillet foregår i naturen, og på den måde er faget dansk blevet en unik blanding af ord, computer og bevægelse udendørs.

Projektet bliver fulgt tæt af skoleleder Claus Dyremose.

”Jeg er stolt over, at Strandskolen er udvalgt til at være med i projektet. Strandskolen har fokus på at profilere sig som en skole, der har særligt fokus på læsning og på en stærk læseindsats. Projektet tager udgangspunkt i at styrke både læse- og formidlingskompetencer og lægger sig tæt op ad den nye skolereform i forhold til at styrke bevægelse, arbejde tværfagligt, styrke digitale færdigheder og differentiere undervisningen i klasselokalet” fortæller han.

Det er Greve Bibliotek som står bag projektet. Kulturstyrelsen støtter det, og de 20 elever får hjælp af Jan Kjær, forfatter til Taynikma-bøgerne.

Håbet er, at den interaktive undervisning giver eleverne mere lyst til at læse, fortæller projektleder fra Greve Bibliotek, Sussi Nyled Heinrichson.

Allerede nu viser det sig, at der bliver mere ro i klassen i dansktimerne.

”Vi kan se, at vi, når vi aktivt inddrager drenges behov for indflydelse på undervisningen og behov for fysisk aktivitet i naturen, er det med til at skabe en ny dynamik i klasselokalet. Det skaber mere ro og bedre forudsætninger for læring i hele klassen, siger Sussi Nyled Heinrichson”. 

Bliver projektet en succes er det tanken, at projektet kan tilbydes til kommunens andre skoler.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.