Flere end 500 mænd fik tjekket helbredet i moskeen

Velfærd

17/06/2013 11:08

Greve Kommune

Mænd går for sjældent og for sent til lægen.

Men i sidste uge var Mens Health Week anledningen til at mange hundrede mænd fra Greve, Ishøj og Solrød fik et hurtigt sundhedstjek.

 

Mænd går ikke til lægen så ofte som kvinder. Til gengæld tog de imod tilbuddet om et sundhedstjek, da sundhedskonsulenter i sidste uge rykkede ud med blodtryksmålere og træningsredskaber.
”Vi havde rasende travlt i Mavlana Moskeen,” fortæller Kira Gilling Hansen fra Greve Kommune.
”Der var lange køer til vores sundhedsboder, så vi er ikke i tvivl om, at det var en rigtig god ide at tage ud og møde mændene dér, hvor de alligevel er.”
I to moskeer i Ishøj fik flere end 500 mænd et helbredstjek, og desuden var mange meget interesserede i træningsboden, hvor man kunne måle sin styrke og balance og få et tilbud om motion.
Sundhedskonsulenterne var også på Miljøcenter Greve for at tilbyde sundhedstjek til mænd. Og cirka en femtedel af alle de mænd, som kom med deres affald, fik også tjekket blodtryk, blodsukker eller lungefunktion.
De bekræftede, at de sjældent går til læge eller bare får målt deres blodtryk. For 80 % var det mere end halvandet år siden, selvom flere af dem vidste, at de havde forhøjet blodtryk.
I uge 24 var der internationalt fokus på mænds helbred, fordi mænd lever tre til fem år kortere end kvinder og oftere får alvorlige sygdomme som kræft, diabetes og hjerte-karsygdomme.
Sundhedskonsulenterne oplevede, at mændene tog godt imod tilbuddet om et sundhedstjek, og de er klar til at opsøge mændene, hvor de alligevel er.
”Vi har fået mod på mere, så næste gang skal vi ud til fodboldkampe på stadion,” siger Kira Gilling Hansen.

Årets tiltag var et samarbejde mellem de Greve, Solrød og Ishøj Kommuner samt de to Mevlana Moskeen i Ishøj Kulturcenter, Dansk-Pakistansk Kulturcenter og Miljøcenter Greve.

Mest Læste

Annonce