Greve har offentliggjort en borgers cpr-nummer - og rettet fejlen

Infrastruktur

23/5/14 12:56

Freja Eriksen

DR og analysefirmaet Udbudsvagten offentliggjorde torsdag en nyhed om, at 21 kommuner ved en fejl har ladet i alt 1464 borgernes cpr-numre ligge offentligt fremme på hjemmesider. I Greve Kommune har Udbudsvagten fundet ét cpr-nummer, som ved en fejl var offentliggjort. Greve Kommune har øjeblikkeligt rettet fejlen.

En teknisk fejl har betydet, at en Greve-borgers cpr-nummer lå offentligt tilgængeligt på kommunens hjemmeside. Fejlen skete i det it-system, som håndterer tekster til byråd og politiske udvalg.

Greve kommune blev gjort opmærksom på fejlen af analysefirmaet Udbudsvagten.

Læs også: Professor: CPR-numre er rystende usikre 

Udbudsvagten har søgt i offentligt tilgængelige dokumenter i alle danske kommuner. I 21 kommuner har de fundet i alt 1464 cpr-numre, som lå frit fremme.

I Greve Kommune fandt firmaet ét cpr-nummer. Kommunen har øjeblikkeligt fjernet cpr-nummeret igen fra hjemmesiden, og kommunaldirektør Allan Vendelbo beklager, at det overhovedet kunne ske.

”Vi ønsker at værne om vores borgeres privatliv, og vi skal naturligvis passe ordentligt på vores borgeres cpr-nummer,” siger han.

Kommunaldirektøren har nu sat en undersøgelse i gang, hvor kommunens it-folk selv screener hjemmesiden for om der kan være flere fejl, end den ene, som analysefirmaet har fundet.

”Sikkerheden omkring borgernes cpr-numre skal være høj, og vi vil gøre vores yderste, for at der ikke igen sker tekniske eller menneskelige fejl på området,” siger Allan Vendelbo.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.