Greve har offentliggjort en borgers cpr-nummer - og rettet fejlen

Infrastruktur

23/05/2014 14:56

Freja Eriksen

DR og analysefirmaet Udbudsvagten offentliggjorde torsdag en nyhed om, at 21 kommuner ved en fejl har ladet i alt 1464 borgernes cpr-numre ligge offentligt fremme på hjemmesider. I Greve Kommune har Udbudsvagten fundet ét cpr-nummer, som ved en fejl var offentliggjort. Greve Kommune har øjeblikkeligt rettet fejlen.

En teknisk fejl har betydet, at en Greve-borgers cpr-nummer lå offentligt tilgængeligt på kommunens hjemmeside. Fejlen skete i det it-system, som håndterer tekster til byråd og politiske udvalg.

Greve kommune blev gjort opmærksom på fejlen af analysefirmaet Udbudsvagten.

Læs også: Professor: CPR-numre er rystende usikre 

Udbudsvagten har søgt i offentligt tilgængelige dokumenter i alle danske kommuner. I 21 kommuner har de fundet i alt 1464 cpr-numre, som lå frit fremme.

I Greve Kommune fandt firmaet ét cpr-nummer. Kommunen har øjeblikkeligt fjernet cpr-nummeret igen fra hjemmesiden, og kommunaldirektør Allan Vendelbo beklager, at det overhovedet kunne ske.

”Vi ønsker at værne om vores borgeres privatliv, og vi skal naturligvis passe ordentligt på vores borgeres cpr-nummer,” siger han.

Kommunaldirektøren har nu sat en undersøgelse i gang, hvor kommunens it-folk selv screener hjemmesiden for om der kan være flere fejl, end den ene, som analysefirmaet har fundet.

”Sikkerheden omkring borgernes cpr-numre skal være høj, og vi vil gøre vores yderste, for at der ikke igen sker tekniske eller menneskelige fejl på området,” siger Allan Vendelbo.

Mest Læste

Annonce