Greves 10. klasser får eget hus og ungdomsmiljø

19/11/2012 12:44

Greve Kommune

Til næste skoleår flytter Greves 10. klasser ind i den tidligere Bugtskole ved siden af Greve Gymnasium. Lige nu arbejder håndværkerne, men til foråret står skolen klar med store, lyse klasseværelser, plads til at være kreative med andre unge fra byen og iPads til alle.

Greves byråd har besluttet at bruge seks millioner kroner på at gøre den gamle skolebygning til en moderne uddannelsesinstitution. Skolens firkantede gård skal have tag på og forvandles til elevernes fællesrum. Klasseværelserne skal gøres større. Et gammelt køkken bliver til lærerværelse. Alle rum bliver indbydende og inspirerende at være i.

”10. klasse kommer til at ligge centralt i kommunen, uanset om man cykler eller kører med bus og tog. Vi ser frem til at præsenterer en lækker skole. Lærere som brænder for de unge. Og et ungdomsmiljø midt i Greve,” siger Brigitte Klintskov Jerkel, formand for Børne- og Ungeudvalget.

Den nye skole vil blandt andet klæde eleverne godt på til at komme videre i uddannelsessystemet. Skolen arbejder sammen med Greve Gymnasium omkring faglige emner, kantine og kreative forløb med opsætning af teaterstykker eller musicals.

Og kommende studerende på erhvervsuddannelserne kan overføre halvdelen af deres tid i 10. klasse til den kommende uddannelse. Den såkaldte 20/20-ordning.

”Vi vil skabe en campus i Greve, hvor mange forskellige studerende er sammen. Både i skoletiden og fritiden,” siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Mest Læste

Annonce