Grønt budget i Greves institutioner

27/1/12 11:09

Greve Kommune

Institutionerne i Greve Kommune får nu et grønt budget. Det sker for at sikre en samlet reduktion af kommunens og institutionernes forbrug af el, vand og varme. En reduktion på to procent af det samlede forbrug af el, vand og varme er målet med, at Byrådet nu beder de fleste af kommunens institutioner overholde et grønt budget.

Byrådet har samtidigt oprettet en belønningspulje, så de institutioner, der overholder det grønne budget, selv får halvdelen af den økonomiske besparelse tilbage, når resultatet gøres op i 2013. Men der er også en tilskyndelse den anden vej, for modsat tidligere skal institutionerne nu selv betale for hele overskridelsen, hvis de ikke overholder budgettet.

”Vi håber på den måde at motivere institutionerne til en god energimæssig adfærd”, siger borgmester Hans Barlach. ”I de sidste par år har vi nedsat det samlede forbrug af el, vand og varme i de kommunale bygninger, og med det grønne budget ønsker Byrådet at fastholde den positive tendens. Hvis vi alle sammen hjælpes ad med at spare på ressourcerne, har vi gjort vores for at sikre en mere bæredygtig fremtid”.

Grønt budget for kommunens institutioner indføres, fordi Byrådet prioriterer klimasagen meget højt. Igennem forskellige aftaler har kommunen forpligtet sig til at spare på energiforbruget og at nedsætte CO2-udledningen med mere end 20 procent frem til 2020.

Grønt budget er foreløbig planlagt til at gælde for et år, hvorefter Byrådet vurderer, om det skal fortsætte.

Læs mere om Grønt Budget på www.greve.dk/klima

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.