Hegne afdelingsleder på Greves nye skole for 10. klasse

12/2/13 10:44

Greve Kommune

Peter Hegne er afdelingsleder på Greves nye skole for 10. klasse. Han er uddannet lærer og har undervist elever i 10. klasse i flere år. Og han har i fem og et halv år drevet en restaurant.

41-årige Peter Hegnes vej fra skolebænk til kateter foran elever i 10.klasse har ikke været helt almindelig. Faktisk forlod han lærer-uddannelsen efter tre år for at blive selvstændig erhvervsdrivende.

”Jeg mødte den helt rigtige kok, og så måtte jeg slå til. Jeg gav restaurations-branchen fem år, og så ville jeg tilbage til skoleverdenen,” fortæller han.

Et fantastisk år

Interessen for Greves nye tiende klasse-skole er stor. På intromødet deltog næsten 160 unge mennesker, og det er mange flere end der er tradition for.

Peter Hegne kan godt forstå, at de unge er tiltrukket af skolen.

”Vi får et topmoderne, åbent og lækkert studiemiljø,” siger han.
Peter Hegnes viden om regnskab og drift kommer skolen til gode. Men ellers er der flest forskelle mellem restaurations-miljøet og skoleverdenen.

”I en restaurant er alt meget hierarkisk. I en skole er det derimod afgørende at skabe et samspil mellem ledelse, lærere og elever. I en restaurant skal kunderne på tre timer have en god oplevelse. I 10. klasse skal vi sammen skabe et fantastisk år,” siger Peter Hegne.

Ét stort fællesskab

At bygge en bro mellem 10. klasse og en ungdomsuddannelse for hver eneste elev, er afgørende for den kommende afdelingsleder. Eleverne skal klædes på, så de både ved, hvad de vil – og ved, hvad det kræver af dem.

Desuden vil Peter Hegne åbne skolens døre for elevernes tidligere klassekammerater, der allerede er i gang med en ungdomsuddannelse.

”Jeg vil skabe en faglig og social campus, hvor unge har lyst til at komme forbi til arrangementer og for at snakke med deres gamle klassekammerater. Vores elever skal opleve, at de er en del af ét stort fællesskab,” siger han.

Kort om Peter Hegne:

Uddannet lærer.
Restauratør på Brasserie Degas på Vesterbro i København
Lærer for 10. klasse på Johannsskolen på Frederiksberg
Afdelingsleder med ansvar for 10. klasse på Damagerskolen
Ved at tage en diplomlederuddannelse på Professionshøjskolen UUC

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.