Park & Vej på vej som offentlig-privat aktieselskab

04/12/12 12:05

Greve Kommune

Greve Kommune sætter nu en proces i gang, der skal gøre Park & Vej til et offentlig-privat selskab – et såkaldt OPS – med én privat aktør, som sammen med kommunen kommer til at eje halvdelen af aktierne i et kommende aktieselskab.

Byrådet ønsker at selskabsgøre kommunens Park & Vej, og de første skridt hertil blev taget på byrådets møde tirsdag aften. Her vedtog byrådet at sætte en proces i gang, hvor der via et udbud skal findes én privat aktør, der sammen med Park & Vej kan udføre opgaverne på park- og vejområdet for kommunen.

Der skal etableres et aktieselskab, hvor Greve Kommune og den private aktør hver ejer 50 procent. Den private aktør findes ved, at der gennemføres et begrænset udbud af en ejerandel på 50 procent.

Idéen med at danne det offentlig-private selskab, et såkaldt OPS, er, at Greve Kommune i et samarbejde med den private aktør får mulighed for at videreudvikle kommunens viden på park- og vejområdet, at opnå en bedre kapacitetsudnyttelse og sikre en effektiv drift at park- og vejopgaverne i kommunen. Samtidig vil selskabet have mulighed for at byde ind på opgaverne i andre kommuner og kunne udføre opgaver for private.

Borgmester Hans Barlach glæder sig over, at et fuldstændig enigt byråd står bag beslutningen om at gøre Park & Vej til et OPS i samarbejde med en privat aktør:

”Jeg er overbevist om, at et offentlig-privat selskab på park- og vejområdet vil sikre den udvikling og stabilitet, som området har brug for. Samtidig er det et stykke innovativt pionerarbejde, vi sætter i gang, for ingen andre kommuner har endnu valgt på denne måde at gå i så tæt samarbejde og dialog med den private sektor omkring den kommunale opgaveløsning. Det vil være til gavn for Greves borgere og erhvervsliv, og vores erfaringer vil være til gavn for landets andre kommuner og den private sektor”.

Den nye model for Park & Vej-virksomheden i Greve Kommune kommer, efter at det i august blev besluttet ikke at etablere et fælleskommunalt selskab på park- og vejområdet mellem de to kommuner Greve og Solrød. Samtidig var det klart, at der var et potentiale i at udvikle Park & Vej.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce