Samarbejde med Greve Cycle Club giver godt resultat

25/06/2012 09:59

Greve Kommune

10 børn og unge i Greve Nord-området har med succes kastet sig over cykelsporten. De er deltagere i et projekt, som skal introducere børn og unge i området til gode fritidsaktiviteter.

Syv drenge og en pige i alderen fra 11 til 13 år fra området Greve Nord deltog mandag i Greve Cycle Clubs medaljeløb ved Greve Main. De er en del af en flok børn og unge på 10, som har prøvet kræfter med cykelsporten siden de i april begyndte at træne sammen med aktivitetsmedarbejder Claus Katzmann i idræts- og fritidsarenaen ValHallen på Hedelunden i Hundige.

Gruppen deltager i et projekt for børn og unge i Greve Nord som introducerer unge i området til gode fritidsaktiviteter. Udover at lære teknikken ved cykelsporten, skal de unge også lære at foretage småreparationer og vedligeholde cyklerne.

”De nye cyklister er kommet rigtig godt fra start og flere af deltagerne har rykket sig meget siden de startede med at cykle”, siger aktivitetsmedarbejder og primus motor for projektet Claus Katzmann fra ValHallen. ”Ud over glæden ved cykling er målet, at de unge bliver glade for foreningslivet. De unge er ikke vant til at være med i en forening, men det kommer, også fordi vi har et rigtig godt samarbejde med Greve Cycle Club som gør, at vi kan differentiere træningen.”

Udover deltagelse i mandagens medaljeløb ved Greve Main, har flere af de unge på eget initiativ deltaget i motionsløbet Skjoldenæsholm og Hedeboløbet i Tune. Den næste store udfordring for alle bliver cykelløbet Bastrup Sø Rundt i september. Her kan deltagerne vælge at deltage i et løb på 37 km eller et på 85 km.

Projektet drives af Greve Kommune og Greve Cycle Club og får økonomiske støtte fra Nordeafonden, Merkur Skilte, Soigneur, Breschel BNK og DIF Integrationspulje. Endelig er projektet et af flere under SATS-puljen bevilget af Ministeriet for By, Bolig- og Landdistrikter, som giver midler til projekter for børn og unge i udsatte boligområder.

Mest Læste

Annonce