Skolen er sjovere sammen med en i-Pad

07/01/2013 14:17

Greve Kommune

Den første evaluering af i-Pads i stedet for traditionelle skolebøger efterlader ingen tvivl hos Greves elever i tiende klasse og deres lærere. Den lille tablet gør undervisningen sjovere og lettere.

For et halvt år siden fik 80 elever i tiende klasser og deres lærere hver en I-Pad, et omslag til at beskytte den med og en række programmer til undervisning - de såkaldte apps. Til gengæld fik de ikke en masse bøger eller kopierede sider. Nu er den elektroniske skoletaske blevet hverdag, og hvis elever og lærere skal bestemme, kommer den gamle tunge skoletaske ikke tilbage.

Eleverne fremhæver, at de har adgang til mere viden i det øjeblik, de skal bruge den. Alle materialer er samlet ét sted, og alle elevernes produktioner og noter er tilgængelige hele tiden. Samtidig er det blevet meget nemmere at kommunikere med lærerne, og generelt oplever eleverne, at det er blevet sjovere at gå i skole. Det fremgår af den første evaluering af projektet.

Lærerne siger, at det er blevet lettere at skræddersy undervisningen til hver enkelt elev. Både de stærke og svage elever.

Skoleledelsen vurderer, at tiende klassernes kopi-forbrug er faldet med 90 procent. Samtidig er stemningen blevet bedre i tiende klasse, fordi elever og lærere også bruger I-Pad’ens mulighed for at skrive sammen uden for skoletid.

Hver elev og lærer har fået udstyr for 4140 kroner, og det fremgår af evalueringen, at ingen har mistet eller ødelagt en i-Pad.

Mest Læste

Annonce