Skolen er sjovere sammen med en i-Pad

07/1/13 1:17

Greve Kommune

Den første evaluering af i-Pads i stedet for traditionelle skolebøger efterlader ingen tvivl hos Greves elever i tiende klasse og deres lærere. Den lille tablet gør undervisningen sjovere og lettere.

For et halvt år siden fik 80 elever i tiende klasser og deres lærere hver en I-Pad, et omslag til at beskytte den med og en række programmer til undervisning - de såkaldte apps. Til gengæld fik de ikke en masse bøger eller kopierede sider. Nu er den elektroniske skoletaske blevet hverdag, og hvis elever og lærere skal bestemme, kommer den gamle tunge skoletaske ikke tilbage.

Eleverne fremhæver, at de har adgang til mere viden i det øjeblik, de skal bruge den. Alle materialer er samlet ét sted, og alle elevernes produktioner og noter er tilgængelige hele tiden. Samtidig er det blevet meget nemmere at kommunikere med lærerne, og generelt oplever eleverne, at det er blevet sjovere at gå i skole. Det fremgår af den første evaluering af projektet.

Lærerne siger, at det er blevet lettere at skræddersy undervisningen til hver enkelt elev. Både de stærke og svage elever.

Skoleledelsen vurderer, at tiende klassernes kopi-forbrug er faldet med 90 procent. Samtidig er stemningen blevet bedre i tiende klasse, fordi elever og lærere også bruger I-Pad’ens mulighed for at skrive sammen uden for skoletid.

Hver elev og lærer har fået udstyr for 4140 kroner, og det fremgår af evalueringen, at ingen har mistet eller ødelagt en i-Pad.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.