Skolevenner uden røg

19/12/2012 14:41

Greve Kommune

De fem kommuner Greve, Solrød, Køge, Faxe og Stevns har netop fået 3,3 mio. kroner fra Sundhedsstyrelsen til et projekt, Skolevenner Uden Røg, som skal holde de helt unge væk fra smøgerne.

En ny national indsats skal hjælpe helt unge med at holde op eller forebygge, at de begynder at ryge. Der er afsat 16 mio. kroner til indsatsen, og de 3,3 mio. kroner af puljen går til en fælles indsats i de fem kommuner Greve, Solrød, Køge, Faxe og Stevns.

Projektet kaldes Skolevenner Uden Røg, og det kommer især til at foregå på kommunernes folkeskoler, i fritids- og ungdomsklubber og på erhvervs- og produktionsskoler.

”Vi vil uddanne lærere, sundhedsplejersker og andre, der møder de unge, til at tage snakken med dem om rygning”, siger projektkoordinator og sundhedskonsulent i Greve Kommune, Birgitte Bonnevie. ”Vi kalder dem for quit coaches, og de skal også kunne tage fat i de unge i fritiden”.

Idéen med projekt Skolevenner Uden Røg er, at man skal være mere direkte over for de unge, der hvor de unge er. De store landsdækkende skrækkampagner og de løftede pegefingre har vist sig ikke at virke, så projektet satser på dialog med de unge.

”Skolerne kommer til at spille en vigtig rolle her, og vi skal have både ledelserne og forældrene med til at bakke op”, siger Birgitte Bonnevie.

”Og så tror vi på, at det er godt med fem kommuner, der arbejder sammen om at holde de unge væk fra smøgerne. For de unge bevæger sig jo ud over kommunegrænserne”.

En del af den landsdækkende indsats vil foregå på nettet, hvor Kræftens Bekæmpelse blandt andet vil bidrage med informationsmateriale, der kan anvendes af de lokale quit coaches.

Det tværkommunale projekt Skolevenner Uden Røg løber fra 2013 til 2015. 

Mest Læste

Annonce