Vinteren har været dyr

30/01/2013 13:52

Greve Kommune

Ekstra kulde og nedbør har sendt udgifterne til snerydning og saltning af veje og stier i vejret i Greve Kommune. Men en investering i to vejrstationer er med til at holde udgifterne nede.

En kold vinter med meget nedbør har indtil videre også været en dyr vinter for Greve Kommune. Med temperaturer i december på 2 grader under normalen og med 26 procent mere nedbør end normalt, har snerydning og saltning af veje og stier i kommunen alene i 2012 kostet 13,8 mio. kroner.

Men vinteren kunne være blevet endnu dyrere, hvis ikke Greve Kommune havde investeret i to vejrstationer, som måler temperaturer og saltkoncentration på vejene lokalt i Greve. I tre tilfælde i november valgte Park & Vej på baggrund af målingerne på vejrstationerne ikke at køre ud og salte, selvom Vejdirektoratet på baggrund af mere spredte målinger valgte at køre ud. Og udgiften til de to vejrstationer var dermed næsten tjent hjem allerede.

”Vi gør hvad vi kan for at leve op til Greve Kommunes regulativ for vintervedligeholdelse, selvom det ser ud til, at det bliver en dyr vinter”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Brian Hemmingsen.

”Men med investeringen i de to vejrstationer kan vi i mange tilfælde undgå at køre ud, når det ikke er nødvendigt. Og det kan i længden spare os for unødige udgifter til vintervedligeholdelse”.

Selvom saltlagrene ikke længere bugner, er der ifølge udvalgsformanden ikke tegn på, at den strenge vinter skulle komme til at betyde mangel på vejsalt.

Billede: RK

Mest Læste

Annonce