Vinteren har været dyr

30/1/13 12:52

Greve Kommune

Ekstra kulde og nedbør har sendt udgifterne til snerydning og saltning af veje og stier i vejret i Greve Kommune. Men en investering i to vejrstationer er med til at holde udgifterne nede.

En kold vinter med meget nedbør har indtil videre også været en dyr vinter for Greve Kommune. Med temperaturer i december på 2 grader under normalen og med 26 procent mere nedbør end normalt, har snerydning og saltning af veje og stier i kommunen alene i 2012 kostet 13,8 mio. kroner.

Men vinteren kunne være blevet endnu dyrere, hvis ikke Greve Kommune havde investeret i to vejrstationer, som måler temperaturer og saltkoncentration på vejene lokalt i Greve. I tre tilfælde i november valgte Park & Vej på baggrund af målingerne på vejrstationerne ikke at køre ud og salte, selvom Vejdirektoratet på baggrund af mere spredte målinger valgte at køre ud. Og udgiften til de to vejrstationer var dermed næsten tjent hjem allerede.

”Vi gør hvad vi kan for at leve op til Greve Kommunes regulativ for vintervedligeholdelse, selvom det ser ud til, at det bliver en dyr vinter”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Brian Hemmingsen.

”Men med investeringen i de to vejrstationer kan vi i mange tilfælde undgå at køre ud, når det ikke er nødvendigt. Og det kan i længden spare os for unødige udgifter til vintervedligeholdelse”.

Selvom saltlagrene ikke længere bugner, er der ifølge udvalgsformanden ikke tegn på, at den strenge vinter skulle komme til at betyde mangel på vejsalt.

Billede: RK

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.