Virksomheder i netværk lærer at spare på energien

Bæredygtighed

01/10/2013 09:27

Freja Eriksen

Klimanetværk er et godt initiativ, som giver de deltagende virksomheder redskaber til at løse udfordringerne på klimaområdet, siger en af deltagerne i Greve Kommunes nye klimanetværk for virksomheder.

”Klimanetværket er et godt initiativ, som vi gerne bakker op om. Der er ingen tvivl om, at redskaberne, vi drøfter her i dag, er med til at løse mange af de udfordringer, vi allerede møder – og kommer til at møde på klimafronten”.

Sådan lød vurderingen fra den miljøansvarlige hos Mercedes Benz CPH, Peter Saabye, efter det seneste møde i Greve Kommunes nye klimanetværk for virksomheder i kommunen.

På programmet var energi- og miljøregnskaber, og mødet blev holdt hos en af de virksomheder, som allerede har skabt flotte resultater på klimaområdet, nemlig Kim Johansen Transport Group. Et firma der til daglig fragter varer rundt i Europa, og som allerede nu sparer mange penge ved at spare på brændstofforbruget.

”Vi har arbejdet længe med energibesparelser, og da vi havde skabt os et overblik, fandt vi hurtigt ud af, at vi kunne nedsætte tomgangstiden til det halve og nedsætte farten på vore lastbiler med fem procent”, siger vicedirektør Søren Schulian, Kim Johansen Transport Group. ”På den måde sparer vi meget brændstof, og det har ingen betydning for, hvornår vi når frem. Desuden er det et godt signal at sende til vores kunder og samarbejdspartnere, at vi sparer på energien og kan dokumentere det”.

Greve Kommunes klimanetværk henvender sig til virksomheder, der har interesse i at spare på energi, transport, affald og ressourcer. Netværket mødes hver anden måned, og der er et bestemt tema på programmet ved hvert møde. Næste møde er fredag den 14. november, hvor temaet er støtte- og tilskudsordninger for virksomheder, der vil arbejde med energi- og ressourcebesparelser.

 

Mest Læste

Annonce