Hackerangreb mod kommune

Infrastruktur

20/01/2015 15:53

Nick Allentoft

Hackere er brudt ind i en del af Gribskov Kommunes it, og har omdøbt filer på kommunen computerdrev. Sagen er politianmeldt.

En del af Gribskov Kommunes it har været under angreb af hackere. 

IT-sikkerhedsstafetten

Flere tilfælde af hackerangreb på offentlige kernesystemer og Rigsrevisionens meget kritiske rapport i efteråret 2013 bør afføde en vigtig debat om IT-sikkerhed i Danmark. 

Den totale digitalisering af al kommunikation mellem borgere, erhverv og offentlige instanser medfører mange udfordringer. Dem søger IT-stafetten på DenOffentlige.dk at adressere.

Læs alle indlæggene i IT-sikkerhedsstafetten her. 

 

Kommunen har anmeldt sagen til politiet. Og et it-sikkerhedsfirma arbejder med at genoprette de filer, som hackerne har ødelagt. Samtidig bliver kommunens it-sikkerhed gennemgået.

Hacker-angrebet har indtil videre ingen betydning for kommunens service over for borgerne. Lige som der heller ikke er tegn på, at følsomme oplysninger er sluppet ud.

”Vi tager sagen meget, meget alvorligt, da der er tale om grov kriminalitet. Vi har politianmeldt sagen, og samarbejder nu med kvalificeret, ekstern rådgivning om, hvordan vi genopretter vores systemer og sikrer os bedst muligt fremover,” siger kommunaldirektør Holger Spangsberg Kristiansen.

Rent teknisk har hackernes angreb betydet, at en del af kommunens filer er låst, fordi filerne er blevet omdøbt af hackerne og ikke kan tages i anvendelse.

Gribskov Kommunes it-afdeling konstaterede i går sidst på eftermiddag en meget massiv trafik på kommunens drev. Det fik alarmklokkerne til at ringe, og kommunen konstaterede med hjælp fra et eksternt it-sikkerhedsfirma, at der var tale om et hackerangreb.

It-sikkerhedsfirmaet arbejder nu med at spore angrebet, genoprette de ødelagte filer, og sikre kommunens systemer mod fremtidige angreb.

Hacker-angrebet er anmeldt til Nordsjællands Politi og Rigspolitiets Center for Cyber Crime.  

Mest Læste

Annonce