Kommunaldirektør med rødder på Nordfalster

Ledelse

15/06/2012 13:27

Guldborgsund Kommune

Claus Thykjær, 43, er langt fra ukendt med Guldborgsund Kommune, hvor han 1. august tiltræder stillingen som kommunaldirektør. Claus Thykjær har i flere år haft familiesommerhus i Sortsø, hvor Grønsund er et yndet område for hans store interesse for lystfiskeri.

Claus Thykjær kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Gribskov Kommune. Forud for kommunalreformen var han vicekommunaldirektør og konstitueret kommunaldirektør i Helsinge Kommune.

Borgmester John Brædder har lagt megen vægt på, at den kommende kommunaldirektør blev en person, som har evnen til at fastholde tankegangen mellem sikker daglig drift og forsat udvikling:

”Jeg er overbevist om, at Claus Thykjær, der udover han har forankring og lokalkendskab qua hans familiemæssige relationer til Nordfalster, har den helt rigtige profil. Claus har en baggrund, der bygger på 19 år i den offentlige sektor, heraf en solid erfaring med overordnet ledelse af en kommune, hvor det kræver overblik at fastholde den økonomiske styring, som er en af Claus' spidskompetencer. Samtidig skal han være den øverste inspirator for, at vi ud i alle led sikrer udvikling og borgertilfredshed,” siger borgmester John Brædder, efter at ansættelsen torsdag eftermiddag blev endelig besluttet i Guldborgsunds byråd.

Ambitionen om en effektiv samkøring med Lolland Kommune omkring Business LF falder også helt i tråd med den kommende kommunaldirektørs faglige kvalifikationer:

”Jeg har stor erfaring med turisme-, erhvervs-, kultur-, og beskæftigelsesområdet, hvor jeg blandt andet har været med til at udvikle en fælles turismeorganisation med nabokommuner og har bidraget til at udvikle en fælles erhvervsforening,” fortæller Claus Thykjær, der er gift med Tina. Parret har tre børn på 16, 13 og 4 år.

Min kone og hendes familie kommer fra hhv. Sørup og Stubberup, så jeg kender til lokalsamfundet. Faktisk har vi i en kort periode boet i den daværende Nr. Alslev Kommune, som jeg kender særdeles godt gennem adskillige løbe- og cykelture og som lystfisker. I øvrigt sætter jeg stor pris på at dyrke sport, så jeg håber at kunne blive medlem af den lokale triatlon-klub”.

Om udsigten til at karrieren nu flyttes fra Nordsjælland til Sydhavsøerne, siger Claus Thykjær:

”Jeg ser frem til at komme til en kommune, hvor man er langt fremme i drøftelserne af, hvordan man bedst håndterer de mange udfordringer, som kommunerne står over for.

Både i rekrutteringsprocessen og i tiden forud har jeg fået et billede af Guldborgsund Kommune som en spændende og nytænkende kommune, der har et tæt samspil mellem politikere, administration og ikke mindst erhvervslivet, de frivillige foreninger og alle de andre spillere, der til sammen er med til at påvirke udviklingen af kommunen.

Jeg glæder mig meget til at tage fat på opgaven og vil lægge vægt på hurtigt at få et solidt indblik i, hvad kommunen er for en størrelse, hvilken kultur, der er, hvordan man samarbejder osv.

Jeg lægger stor vægt på at være lydhør over for de udfordringer, der kan være i den måde, man i dag griber tingene an. Selvfølgelig har jeg tanker og metoder med i min "rygsæk" fra Gribskov og andre steder fra, men jeg kommer ikke med en færdig plan for løsningen af de udfordringer, der presser sig på. Her er jeg fuldt bevidst om nødvendigheden af at få opbygget en solid fælles tilgang til opgaven, der tager afsæt i de specifikke forhold for Guldborgsund – og bevidstheden om en ydmyg tilgang til opgaven.

Mit fokus vil i høj grad være på at få et hurtigt billede af de samspil og relationer, der er med til at udgøre dagligdagen i Guldborgsund Kommune;” siger Claus Thykjær, der betegner sig selv som en person, der er meget uhøjtidelig og ligefrem og sætter pris på humor, kant og modspil i det daglige samarbejde.

Mest Læste

Annonce