De unge vælgere får særligt fokus

Politik

14/08/2013 15:33

Freja Eriksen

Forberedelserne til kommunalvalget i november er i fuld gang i Haderslev Kommune. Der skal blandt andet gøres en særlig indsats for at få førstegangsvælgerne til at sætte et kryds.

Der er stadig lidt tid til kommunalvalget i november, men forberedelserne er i fuld gang. I Haderslev Kommune har Valgbestyrelsen netop haft møde og drøftet nogle af de initiativer, der skal tages i forhold til de unge vælgere.

”Vi ved, at valgdeltagelsen for de unge førstegangsvælgere er lav ved et kommunalvalg. Mange unge interesserer sig for politik og er politisk aktive, men når det handler om kommunalpolitik og -valg, så får de ikke sat deres kryds, og det vil vi lige som landets øvrige kommuner gerne forsøge at gøre noget ved”, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

På mødet blev det blandt andet drøftet, om der i samarbejde med JydskeVestkysten skal holdes valgdebatter på uddannelsesstederne i Haderslev Kommune. Derudover drøftede Valgbestyrelsen muligheden for at give de unge mulighed for at afgive deres stemme på uddannelsesstederne på udvalgte datoer.

”Vi ønsker, at få førstegangsvælgerne til stemmeurnerne. Undersøgelser viser, at hvis du stemmer første gang, du har mulighed for det, er der også større sandsynlighed for, at du også gør det næste gang og næste gang igen,” siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Beslutningen om stemmeafgivning på uddannelsesstederne bliver dog sendt videre til byrådet. Valgbestyrelsen indstillede også til byrådet, at der udsendes særligt informationsmateriale til førstegangsvælgere, men at et prøvevalg for de 16-17-årige ikke bliver gennemført, sådan som det ellers har været foreslået.

Nogle af de andre ideer, der arbejdes med i forhold i forhold til at fange de unge vælgeres opmærksomhed er en biografreklame, en valg-app og så skal de sociale medier også tages i brug.

Udover at drøfte de unge vælgere vedtog valgbestyrelsen også, at der ved dette valg kan gøres brug af frivillige som valgtilforordnede. Haderslev Kommune har 34 valgsteder, og det kræver en del valgtilforordnede både i løbet af valgdagen, og når stemmerne skal tælles op.

Valgbestyrelsen har også godkendt de tiltag, der bliver gjort for at sikre, at ældre og handicappede får mulighed for at brevstemme i eget hjem.

Mest Læste

Annonce