Erhvervsklimaet i Haderslev under lup

Infrastruktur

05/09/2012 11:55

Haderslev Kommune

Der kommer jævnligt undersøgelser og sammenligninger af kommunerne serviceniveau fra forskellige organisationers side. I denne uge har Dansk Industri offentliggjort sin årlige analyse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Resultatet for Haderslev med en placering som nr. 81 alt andet end tilfredsstillende, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

-For et par måneder siden blev Haderslev i en undersøgelse fra Ernst & Young nr. 2 på listen over Danmarks bedste vækstkommuner, og fra Dansk Byggeri har vi netop modtaget ros for vores sagsbehandlingstider. Den slags undersøgelser skal altid tages med et gran salt, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

- På baggrund af den ledelse- og organisationsmæssige blæst, der har været på området lokalt, vil jeg sige, at jeg ville have været mere overrasket, hvis vi havde fået en anden placering i DI´s undersøgelse, siger Jens Christian Gjesing.

-Jeg har læst DI´s analyse med interesse, og jeg glæder mig samtidig over den positive udmelding fra den administrerende direktør i DI Sønderjylland, Mogens Therkelsen, der lægger vægt på den konstruktive dialog og proces, om at forbedre forholdene.

-Når det er sagt tillader jeg mig dog også at glæde mig over den ros, Haderslev Kommune får i analysen. Fx er de lokale virksomheder tilfredse med at vi er tilbageholdende med bl.a. skatter og gebyrer, og på det punkt ligger vi i den bedre halvdel af undersøgelsen, siger Jens Christian Gjesing.

-Men der skal ikke herske tvivl om, at vi har en klar udfordring, og den er vi i fuld gang med et håndtere i tæt dialog med det lokale erhvervsliv. Der er tale om en helt ny begyndelse i Haderslev Kommune på erhvervsområdet, og jeg har store forventninger til, at vi får skabt en slagkraftig og effektiv organisation, der kan servicere de forskellige aktører og interessenter på bedste vis, siger Jens Christian Gjesing.

Mest Læste

Annonce