Haderslev er klar til kamp for kasernen

19/6/12 10:08

Haderslev Kommune

Forhandlingerne på Christiansborg om et nyt forsvarsforlig er i fuld gang. Der skal findes besparelser på tre mia kr. og rygterne svirrer om kaserne-lukninger. I Haderslev er politiker-ne igen klar til kamp for byens store kaserne.

- På det seneste Økonomiudvalgsmøde var der bred politisk opbakning til, at vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt, for at bevare Haderslev Kaserne. Vi har etableret en lille task-force og sover med støvlerne på, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Fra kommunens side er der sendt et personligt brev til bl.a. samtlige medlemmer af forsvarsudvalget, hvor det bl.a. påpeges, at Haderslev Kaserne fremstår som en toptrimmet og meget effektiv drevet kaserne, hvor der over de seneste år er investeret i størrelsesordenen kr. 170 mio.

For borgmesteren handler det ikke kun om økonomi og arbejdspladser i kommunen.

- Det er naturligvis et hårdt slag for os, at vi inden for de seneste år har mistet godt 1000 offentlige arbejdspladser, men denne sag handler ikke udelukkende om økonomi, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

- Så sent som i fredags så vi endnu et eksempel på den brede folkelige opbakning og forståelse for den militære tilstedeværelse i Haderslev og Sønderjylland. Her blev hjemvendte soldater fra Afghanistan hyldet med modtagelse på rådhuset og parade gennem byen, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

- Der er et særligt bånd mellem kasernen og kommunens borgere og det handler bl.a. om forståelse og engagement, der kommer fra hjertet. Det handler ikke kun om økonomi men om en helt særlig opbakning til forsvaret her i landsdelen, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Med henvendelsen til medlemmerne af Forsvarsudvalget og alle MF´ere valgt i det sydlige Jylland håber borgmesteren at have gjort politikkerne opmærksom på de faglige, saglige, økonomiske og kulturhistoriske begrundelser, der er for at bevare Haderslev Kaserne.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.