Haderslev er klar til kamp for kasernen

19/06/2012 12:08

Haderslev Kommune

Forhandlingerne på Christiansborg om et nyt forsvarsforlig er i fuld gang. Der skal findes besparelser på tre mia kr. og rygterne svirrer om kaserne-lukninger. I Haderslev er politiker-ne igen klar til kamp for byens store kaserne.

- På det seneste Økonomiudvalgsmøde var der bred politisk opbakning til, at vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt, for at bevare Haderslev Kaserne. Vi har etableret en lille task-force og sover med støvlerne på, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Fra kommunens side er der sendt et personligt brev til bl.a. samtlige medlemmer af forsvarsudvalget, hvor det bl.a. påpeges, at Haderslev Kaserne fremstår som en toptrimmet og meget effektiv drevet kaserne, hvor der over de seneste år er investeret i størrelsesordenen kr. 170 mio.

For borgmesteren handler det ikke kun om økonomi og arbejdspladser i kommunen.

- Det er naturligvis et hårdt slag for os, at vi inden for de seneste år har mistet godt 1000 offentlige arbejdspladser, men denne sag handler ikke udelukkende om økonomi, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

- Så sent som i fredags så vi endnu et eksempel på den brede folkelige opbakning og forståelse for den militære tilstedeværelse i Haderslev og Sønderjylland. Her blev hjemvendte soldater fra Afghanistan hyldet med modtagelse på rådhuset og parade gennem byen, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

- Der er et særligt bånd mellem kasernen og kommunens borgere og det handler bl.a. om forståelse og engagement, der kommer fra hjertet. Det handler ikke kun om økonomi men om en helt særlig opbakning til forsvaret her i landsdelen, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Med henvendelsen til medlemmerne af Forsvarsudvalget og alle MF´ere valgt i det sydlige Jylland håber borgmesteren at have gjort politikkerne opmærksom på de faglige, saglige, økonomiske og kulturhistoriske begrundelser, der er for at bevare Haderslev Kaserne.

Mest Læste

Annonce