Husejere får hjælp til at dreje energirenovering i den rigtige retning

Bæredygtighed

05/11/2013 10:58

En ny samarbejdsaftale skal i løbet af de næste tre år gøre det lettere for husejere i Haderslev Kommune at komme i gang med energirenoveringer af deres boliger. Aftalen forventes også at skabe flere arbejdspladser.

Det skal være nemmere og mere overskueligt for husejere at gå i gang med energirenoveringer af deres hus. En ny aftale, som Haderslev Kommune, Haderslev Erhvervsråd og projektet ”Energirenoveringshjulet” har indgået, betyder, at husejerne fra nytår kan få en uvildig konsulent til at komme og vurdere, hvorvidt huset trænger til energirenovering som fx nye vinduer, nyt tag, efterisolering eller en ny varmepumpe.

”Vi vil gerne motivere flere husejere til at gå i gang med at energirenovering. Vi har en forventning om, at 300 husejere får glæde af aftalen”, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Hvis man siger ja tak til at få besøg af energikonsulenten, kommer konsulenten med et samlet bud på, hvilke energirenoveringer der kan laves. Det er dog op til husejeren selv at bestemme, hvilke forbedringer de giver sig i kast med. Aftalen forventes både at nedbringe kommunens CO2-udledning og skabe nye, lokale arbejdspladser.

”Det er klart, at det giver den enkelte borger en økonomisk gevinst, men vi håber også, såfremt det er lokale håndværkere, der bliver valgt, at det skaber nye arbejdspladser og dermed skatteindtægter til kommunen”, siger Jens Christian Gjesing.

Selve besøget af energivejlederen koster ikke noget. Det er dog en forudsætning, at man er medlem af den almennyttige forening, "Energirenoveringshjulet". Et medlemskab koster 500 kroner. En lignende ordning kører allerede på Sydfyn i samarbejde med projektet ”Energirenoveringshjulet”, hvor den har vist sig at være en stor succes. Aftalen kører i tre år og koster Haderslev Kommune 1,2 millioner kroner. Haderslev Kommune betaler 4000 kroner for hvert hus, der bliver energirenoveret. Bliver huset ikke energirenoveret, betaler kommunen ingenting. Aftalen er en udløber af det arbejde, der er foretaget i det særlige indsatsudvalg for Energirigtigt Byggeri, som var ét ud af tre paragraf 17, stk. 4 udvalg i Haderslev Kommune.

 

Mest Læste

Annonce