Kaserne-kampen fortsætter for fuld damp

22/02/2013 12:52

Haderslev Kommune

Efter udmeldingen om, at Haderslev Kaserne igen er på listen over lukningstruede kaserner, arbejder borgmesteren fortsat på højtryk med sin krisestab for at igangsætte nye initiativer, der kan redde kasernen.

-Jeg har sagt ved flere lejligheder, at vi sover med støvlerne på, og der er efterhånden ikke noget, der kan overraske os mere. Vi er vant til at kæmpe på flere fronter og i går tog vi tre nye initiativer.

De fire sønderjyske borgmester udsendte i går et fælles debatindlæg som kommentar forsvarschefens ønske om at lukke kasernerne i Sønderjylland. Indlægget vedlægges.

Hovedpunkterne i borgmesterbrevet er:

  • De sønderjyske kaserner i Sønderborg og Haderslev er billige i drift, de er i en god stand og de har et stort udviklingspotentiale.
  • Der er en helt enestående sønderjysk tradition for opbakning til og respekt for forsvaret
  • Sønderjylland er de senere år blevet drænet for tusindvis af offentlige arbejdspladser.

Borgmesteren sendte i går også via Haderslev Erhvervsråd en appel til alle virksomheder i kommunen og medsendte samtidig en stribe argumenter for kasernens bevarelse (vedlægges).

-Vi har sat mange kræfter ind i kampen for at bevare kasernen i Haderslev, men vi har brug for al den hjælp, vi kan få. Jeg vil derfor gerne opfodre erhvervslivet i kommunen til at gå endnu mere ind i kampen og hjælpe os med at bevare kasernen. Det kan ske ved at aktivere netværk eller tage fat i folketingspolitikere. Jeg håber, erhvervslivet tager imod opfordringen og vil hjælpe os med at bevare en god og stor arbejdsplads i kommunen.

Endelig kontaktede borgmesteren i går også alle byrådsmedlemmer og bad dem om at arbejde for bevarelsen af Haderslev Kaserne i alle de sammenhænge, hvor det er muligt.

-Situationen er kritisk, vi skal kæmpe det bedste, vi har lært for at bevare Haderslev Kaserne. Jeg tror på, at vi kommer i mål, men det bliver en lang og sej kamp og kræver at alle gør en indsats, siger Jens Christian Gjesing.

Mest Læste

Annonce