Musik vokser ud af dødt træ

20/12/11 1:44

Haderslev Kommune

I stedet for at fælde fire syge asketræer i Haderslev er de i øjeblikket ved at blive forvandlet til musikinstrumenter og værktøj.

Ved den nordlige indgang til Kløften i Haderslev er stammen på et gammelt asketræ ved at blive forvandlet til musikinstrumenter. I stedet for at fælde træet har Haderslev Kommune besluttet, at stammen på 10 meter skal være en skulptur, der markerer, at Kløften om sommeren er et sted med musik og glade mennesker.

Det er Niels Ejnar Petersen fra Odder, der med motorsaven saver instrumenterne ud. Han er uddannet skov- og landskabsingeniør, men bruger fritiden på at skære skulpturer.

Også for enden af Christiansfeldvej bliver tre syge asketræer nu til skulpturer. For at fortælle at der i området er en del virksomheder og industri bliver træerne til værktøj og ting fra industrien. Det første træ blev færdigt i sidste uge og forestiller et stempel, en plejlstang og en krumtap. De to andre træer bliver de næste par dage til skruer, møtrikker og svensknøgle.

"Vi har haft et møde, hvor vi drøftede de forskellige muligheder, og så fandt vi ud af, at det ville være sjovt at skære noget ud, der passede til det miljø, træerne står i", siger grøn bestiller Rune Forum fra Haderslev Kommune.

Niels Ejnar Petersen har derefter haft frie hænder til save i træerne, så detaljerne passer ind i omgivelserne og til træernes stamme.

Når træskulpturerne er helt færdige bliver de behandlet med træbeskyttelse, og så vil de kunne stå i mindst ti år. Det er rodens rådnetid, der bestemmer, hvor længe træerne kan stå, og derfor vil de løbende blive tjekket for at se, hvordan rodens tilstand er.

Arbejdet med at save i de gamle træer er i gang i dag og i morgen. Den sidste skulptur bliver færdig i løbet af først uge i det nye år.

I Kløften står der allerede flere træskulpturer. Blandt andet en skulptur af en festivalgæst og af musikerne Annisette og Thomas Koppel.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.