Ny viden om hjælpemidler – og hurtig sagsbehandling

Velfærd

13/08/2013 13:17

Freja Eriksen

Det er hjælp at hente, hvis man besøger Haderslev Kommunes Velfærdscenter i Nørregade 38. Det er både muligt at se nærmere på de mange forskellige hjælpemidler, og hvis man opfylder betingelserne, kan man tilmed få fx en rollator med sig hjem med det samme.

De fleste tænker nok på en rollator eller et høreapparat, når snakken falder på hjælpemidler. Men udbuddet er langt større. Projektleder Christian Métais fortæller, at hans arbejde i høj grad består af at undersøge nye muligheder for teknologiske apparater og programmer, der kan gøre hverdagen lettere for ældre, handicappede eller borgere, der i en kortere periode har brug for hjælp.

”For eksempel er Sundhedscenteret begyndt at bruge et computerprogram til at hjælpe borgerne med genoptræning. Efter en opstart på centeret kan den daglige genoptræning foregå derhjemme foran skærmen på det tidspunkt, der passer borgeren bedst. Dermed slipper borgeren for at skulle tage fri fra arbejde eller skole for at træne på Sundhedscenteret. Det giver rigtig god mening for både borgere og kommune”, udtaler Christian Métais, der formidler viden om mulighederne til både borgere og kolleger.

Christian kan også demonstrere forskellige apps, som kan hjælpe eksempelvis borgere med ADHD eller lignende til at få struktur på deres hverdag.

Ikke kun computerteknologi

I Velfærdscentret kan man også se, hvordan en række andre hjælpemidler fungerer, inden man eventuelt selv køber dem. Det kan være alt fra specielle tallerkner, en karkludsopvrider til et toilet, der selv kan hjælpe borgeren op at stå igen.

Mulighederne for hjælp er mange. Tit er hjælpemidlerne slet ikke udviklet specielt til ældre eller handicappede, men kan være en hjælp til alle.

Hurtig sagsbehandling

Om tirsdagen og torsdagen er der to ergoterapeuter fra Visitationen til stede i Velfærdscenteret, hvor de har åbnet en Kvikservice. Det betyder, at de med det samme kan undersøge, om borgeren er berettiget til et hjælpemiddel. I så fald kan borgeren få det med hjem uden ventetid. Det er de mindre hjælpemidler som rollator, kørestole og badebænke, der er på lager.

Udover at slippe for den normale sagsbehandlingstid, kan borgeren også få indstillet hjælpemidlet med det samme, så det er klar til brug. Ergoterapeuterne kan også lave småreparationer af hjælpemidlerne.

 

 

Mest Læste

Annonce