Udsatte har lavet deres egen politik

Ledelse

20/03/2013 14:48

Haderslev Kommune

I 2010 nedsatte byrådet i Haderslev Kommune et råd for socialt udsatte. Rådet består af brugere og medarbejdere på området, og skal høres i sager, der har betydning for udsatte. Rådet har nu formuleret sin politik, der i går blev godkendt af byrådet.

Politikken definerer blandt andet, hvornår man er udsat, og peger på de områder, rådet vil arbejde med.

Når man er udsat, kan ting, der for andre virker naturligt, være svære at overskue. Det kan for eksempel være at beholde sin bolig, bevare en omgangskreds og tage vare på sin egen sundhed. Derfor blev Rådet for Socialt Udsatte nedsat i 2010.

Rådet har nu formuleret sin politik, der i går blev godkendt i byrådet.

”Den gruppe, vi kalder udsatte, kan have svært ved at blive hørt, da de har mange andre ting at kæmpe for i deres liv. Derfor er det godt, at vi har et råd, der taler deres sag, og at de har lavet en politik med et klart fokus, der skal bidrage til at skabe opmærksomhed omkring deres problemstillinger”, siger Markvard Hovmøller, der er formand for Udvalget for Ældre og Handicappede.

I politikken har Rådet for Socialt Udsatte formuleret sine opgaver, der blandt andet omfatter at skabe opmærksomhed om, hvordan man løser problemer for udsatte og at blive hørt i sager, der vedrører grupper af udsatte.

”Vi har jo mærket en anden side af livet og har en anden ballast, som vi tager med ind i arbejdet”, siger Martin Christensen, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte og repræsenterer brugerne.

Han fortæller også, at rådet har modtaget mange høringssvar i forbindelse med, at politikken skulle vedtages.

”Vi er utroligt stolte over, at vi har fået så mange høringssvar, for det viser, at vi bliver taget seriøst. På samme måde har vi taget hvert et hørringssvar seriøst og behandlet dem grundigt”, siger Martin Christensen.

I politikken har rådet også formuleret, hvad det vil sige at være udsat og udpeget de områder, rådet vil arbejde med. De vil især kigge på udsattes boligform, arbejdstilbud, sundhed, sociale relationer og på at oplyse omverdenen om, hvad det vil sige at være udsat, og hvordan man kan vende udsatte til at være en ressource for samfundet.

Mest Læste

Annonce