Unge debatterer ungepolitik med politikere

05/2/13 1:28

Haderslev Kommune

Torsdag den 7. februar afholder Ungdomsrådet og Haderslev Kommune en temaeftermiddag om Haderslev som ungdoms- og uddannelseskommune. Formålet er at blive klogere på, hvordan de unge ser Haderslev Kommune som et sted at leve og uddanne sig.

Unge fra hele kommunen deltager, og de får blandt andet mulighed for at debattere emnet med repræsentanter fra byrådet.

I alt deltager ca. 130 elevrådsrepræsentanter fra 7.-10. klasse og ungdomsuddannelserne, når Ungdomsrådet og Haderslev Kommune holder en temadag, hvor emnet er Haderslev som ungdoms- og uddannelseskommune.

En af dagens talere er Fouzi Abdelrazik fra Team Succes, der er pioner inden for arbejdet med at ændre unges selvopfattelse og syn på uddannelse.

Derefter arbejder de unge i en workshop, hvor de forbereder spørgsmål til dagens panel, der består af

  • viceborgmester H.P. Geil
  • formand for Udvalget for Børn og Familier, Bent Iversen
  • medlem af Udvalget for Kultur og Fritid, Maria Damgaard
  • formand for Ungdomsrådet, Nicolai Boysen
  • medlem af Ungdomsrådet, Nikolaj Junker Madsen
  • seniorkonsulent i Tænketanken DEA, Line Gry Knudsen
  • projektleder og generalsekretær i Team Succes, Fouzi Abdelrazik.

Mens de unge forbereder spørgsmål til panelet, hører panelet et foredrag med Line Gry Knudsen, seniorkonsulent i tænketanken DEA, der handler om, hvordan vi når frem til målsætningen om, at 95 % af de unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

Herefter er der lagt op til debat. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.