Unge kommer godt i gang med ungdomsuddannelser

27/02/2012 10:14

Haderslev Kommune

De fleste unge i Haderslev Kommune vælger et år i 10. klasse, og stort set alle unge går i gang med en ungdomsuddannelse. Senest 1. marts skal de unge i Haderslev Kommune sætte et vigtigt kryds. Inden den dato skal de ligesom andre unge rundt omkring i Danmark have valgt, hvad de vil lave efter 9. klasse eller 10. klasse, og rigtig mange vælger at gå i gang med en ungdomsuddannelse.

”Vi har et rigtig godt samarbejde om og med de unge i Haderslev Kommune. Det gælder samarbejdet med såvel grundskoler, ungdomsuddannelser og andre parter omkring de unge. Der er ganske få unge, der vælger noget andet end en ungdomsuddannelse, fx er der enkelte, der tager et år til udlandet, men ellers vælger stort set alle unge at gå i gang med en ungdomsuddannelse direkte efter 9. og 10.klasse”, siger leder af UU Haderslev, Birgitte Clemmensen.

Haderslev Kommune har været med i et netværksprojekt under KL, hvor 23 andre kommuner deltog, og her viste det sig, at Haderslevs unge lå helt i top, når det gælder om, at unge skal i gang med en ungdomsuddannelse. I Haderslev går 99,9 procent af de 15-årige, og 99 procent af de 16-årige i gang med en ungdomsuddannelse. På landsplan er tallene henholdsvis 99,4 og 98,4 procent.

”Alle unge mennesker og deres familie ved, at uddannelse er vigtig. Vi prøver at vejlede de unge i forhold til ønsker og muligheder, og vi prøver at være realistiske.”, siger Birgitte Clemmensen.

Langt de fleste unge, der forlader 9. klasserne fortsætter i 10. klasse. Sidste år valgte 60 procent af de unge i Haderslev at tage 10. klasse med.

”Hvor mange der i år ender med at tage 10. klasse, ved vi først i midten af marts, men sidste år så vi en stigning i antallet af unge, der vælger 10. klasse”, siger Birgitte Clemmensen.

UU Haderslev

Ungdommens Uddannelsesvejledning er et tilbud til unge under 25 år. Vejlederne i UU giver personlig vejledning om uddannelse eller beskæftigelse til elever i folkeskolens 7.-10.klasse. Er man under 25 og bosiddende i Haderslev Kommune kan man også få vejledning til uddannelsesvalg, udlandsophold og andre spørgsmål om job og uddannelse.

Mest Læste

Annonce