Åbningstider i dagtilbud skaber glæde blandt forældre

21/2/13 1:57

Halsnæs Kommune

I efteråret 2012 gennemførte Halsnæs Kommune en tilfredshedsundersøgelse blandt forældre med børn i kommunens dagtilbud.

43 % af de adspurgte 1.568 forældre deltog i undersøgelsen, og resultatet er ikke til at tage fejl af - forældre i Halsnæs Kommune er meget tilfredse med institutionernes lange åbningstider.

Dagtilbuddene i Halsnæs Kommune ligger på landsplan helt i top, når det kommer til åbningstider. Med en gennemsnitlig åbningstid på over 56 timer om ugen ligger Halsnæs mere end fire timer over landsgennemsnittet, og det skaber glæde blandt forældre til kommunens yngste borgere.

I en kommune som Halsnæs, hvor halvdelen af arbejdsstyrken udgøres af pendlere, er lange og fleksible åbningstider vigtige for at kunne få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen. Ud over åbningstiderne viser undersøgelsen også, at forældrene er meget tilfredse med dagtilbuddenes fysiske placering.

”På Budget 2013-2016 prioriterede vi vores dagtilbud, hvilket muliggjorde en fastholdelse af de udvidede åbningstider og den geografiske spredning af institutionerne. Det er derfor glædeligt at se, at forældrene er tilfredse med institutionernes åbningstider såvel som placering, da det viser, at vi med vores politiske prioritering har imødekommet et reelt behov”, udtaler Trine S. Torp, formand for Udvalget for Familie og Børn.

Tilfredshed med tryghed og trivsel

Selvom forældrene i Halsnæs udover forældrebetalingen viser størst utilfredshed med den tid, personalet har med det enkelte barn, viser undersøgelsen en generel tilfredshed med personalets arbejde med det enkelte barn. Det dækker blandt andet over arbejdet med at skabe gode relationer mellem børnene, tryghed og trivsel samt evnen til at stimulere børnenes motoriske og sociale færdigheder.

”Selvom undersøgelsen viser, at forældrene overordnet set er tilfredse med vores dagtilbud, betyder det ikke, at vi ikke skal arbejde for at skabe endnu bedre institutioner. Undersøgelsen synliggør nemlig, hvor udviklingspotentialet for vores dagtilbud ligger, hvilket vil danne grundlag for vores fortsatte arbejde med udvikling af kvaliteten i vores institutioner”, udtaler vicekommunaldirektør Finn Gaarskjær.

Undersøgelsen viser også, beslutningen om at omlægge de kommunale dagtilbud ikke har påvirket forældrenes opfattelse af kvaliteten i institutionerne. Både forældre til børn i de nye store integrerede børnehus og i de eksisterende institutioner er generelt tilfredse med deres dagtilbud.

Undersøgelsen overordnede rapport vil blive offentliggjort på halsnaes.dk. De enkelte institutioner offentliggør deres rapport på deres egne hjemmesider.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.