Ungehus skal huse vejledning i Halsnæs

Velfærd

31/03/2014 10:30

Freja Eriksen

De unge Halsnæs-borgere har med åbningen af Uddannelsesvejledningen fået deres eget ungehus. Her kan kommunens unge blandt andet søge hjælp og vejledning til at gennemføre en uddannelse.

Onsdag den 26. marts 2014 kunne borgmester Steen Hasselriis klippe den røde snor og dermed officielt åbne Uddannelsesvejledning på Syrevej i Frederiksværk.

I Uddannelsesvejledningen har Halsnæs Kommune samlet uddannelsesvejledere, beskæftigelsesrådgivere, mentorer og ydelsesmedarbejder med henblik på at sikre en målrettet og samlet indsats for kommunens unge mellem 16-30 år.

”Vi har en udfordring her i Halsnæs med, at vores unge enten fravælger eller ikke gennemfører en uddannelse. Det har resulteret i, at vi i dag har cirka 300 unge mellem 18 og 30 år på kontakthjælp. Det ville vi naturligvis gerne gøre noget ved, og derfor har vi nu igangsat en større indsats for at støtte vores ugen til at starte på og færdiggøre en uddannelse”, fortæller arbejdsmarkedschef Lisbeth Rindom.

”Det handler jo først og fremmest om at hjælpe vores unge godt på vej. Samtidig vil et højere uddannelsesniveau blandt de unge skabe et bedre rekrutteringsgrundlag for vores lokale og regionale virksomheder. Og så er det jo heller ingen hemmelighed, at færre unge på overførelsesindkomster vil have en positiv effekt på kommunens økonomi. Der er altså rigtig mange gode grund til, at vi skal hjælpe vores unge til at tage en uddannelse”, siger borgmester Steen Hasselriis.

De unges hus

Uddannelsesvejledningen skal være et ”ungt” miljø, der ikke bare giver de unge lyst til at komme forbi, men også til at blive. Derfor har de ansatte i Uddannelsesvejledningen også taget kommunens unge med på råd, da husets fysiske rammer skulle etableres.

”Lige præcis på det her område, har vi følt, at det er nødvendigt at lave et tilbud til de unge, som ikke er på ”skranke-agtigt”, men som er indrettet på de unges premisser. På den måde kan de unge føle sig hjemme – og det også i forhold til vores medarbejdere. Det skal været et sted, de unge kan lide at være og komme på deres egne betingelser”, siger Steen Hasselriis i et interview til TV2 Lorry.

Planen er, at Uddannelsesvejledningen ikke kun skal have åbent i den ”normale” åbningstid, men også skal kunne ligge lokaler til aften- og weekendarrangementer.

Mest Læste

Annonce