Hedensted Kommune jubler over erhvervslivets kåring!

05/9/12 7:23

Hedensted Kommune

Sidste år sprang Hedensted Kommune fra en 33. plads til en 3. plads i DI’s kåring af kommunernes erhvervsvenlighed. Placeringen holdes i år!

Hedensted Kommune var igen i dag tidligt oppe – i dag for kl. 7 at følge offentliggørelsen Dansk Industris årlige analyse af det lokale erhvervsklima. Her har medlemmer af DI vejet og målt deres kommuners indsats. Ikke bare på erhvervsområdet, men på en lang række parametre.
”Jeg er vildt stolt og glad over dette års placering”, siger Borgmester Kirsten Terkilsen, og fortsætter: ”Det er en cadeau ikke kun til det samlede byråds indsats, men også til alle ansatte i Hedensted Kommune. For DI måler ikke kun på den direkte erhvervsindsats, men på en lang række parametre, som stort set dækker hele den kommunale virksomhed. Det er rigtigt dejligt at få at bekræftet, at vi gør det rigtige”.
DI’s analyse af det lokale erhvervsliv består ud over en række spørgsmål til medlemsvirksomhederne, af en række statistiske parametre, som kommunerne ikke har direkte indflydelse på, og som de ikke kan ændre fra det ene år til det andet.
Hedensted Kommune har brugt sidste års analyse som input til en række nye tiltag, som skulle gavne erhvervslivet. Bl.a. har Hedensted Kommune fået én indgang for erhvervslivet. I Teknik & Miljøafdelingen har kommunen således ansat en erhvervskontakt, som guider virksomhederne rundt i det tekniske system og fører linjerne over til erhvervsafdelingen og jobcentret. Og efter nytår går kommunen et skridt videre og flytter hele teknisk afdeling til administrationslokalerne i Dungs tidligere bygninger, hvor også det nye tiltag Dansk Produktions Univers skal have til huse.
”Ved at kombinere den afdeling, erhvervslivet bruger mest, med et inspirations-, produktions- og videnshus får vi forhåbentligt en rigtig god synergi” fortæller borgmesteren.
Erhvervschef Johannes Grane Larsen kan næsten heller ikke få armene ned. ”Oven på mandagens vellykkede erhvervskonference om fremtidens produktion – Dansk Produktions Univers - er det jo en helt fantastisk melding at få. Vi er meget glade for, at erhvervslivet påskønner vores indsats, og vi vil gøre alt for at forbedre placeringen til næste år!” slutter erhvervschefen.
Formanden for DI Horsens, direktør Ole Simonsen, roser placeringen og han fortsætter - Byrådet i Hedensted har vist, at det tager erhvervslivet alvorligt, og har et erklæret mål om at blive Danmark bedste produktionskommune, intet mindre. Med planerne om et ”dansk produktionsunivers” vil kommunen skabe et attraktivt miljø for nystartede og etablerede virksomheder, hvor de kan udvikle deres produktion og inspirere hinanden. Et utrolig godt initiativ i en tid, hvor ikke mindst industrivirksomhederne bliver pustet i nakken af konkurrenter i hele verden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.