Hedensted Kommune jubler over erhvervslivets kåring!

05/09/2012 09:23

Hedensted Kommune

Sidste år sprang Hedensted Kommune fra en 33. plads til en 3. plads i DI’s kåring af kommunernes erhvervsvenlighed. Placeringen holdes i år!

Hedensted Kommune var igen i dag tidligt oppe – i dag for kl. 7 at følge offentliggørelsen Dansk Industris årlige analyse af det lokale erhvervsklima. Her har medlemmer af DI vejet og målt deres kommuners indsats. Ikke bare på erhvervsområdet, men på en lang række parametre.
”Jeg er vildt stolt og glad over dette års placering”, siger Borgmester Kirsten Terkilsen, og fortsætter: ”Det er en cadeau ikke kun til det samlede byråds indsats, men også til alle ansatte i Hedensted Kommune. For DI måler ikke kun på den direkte erhvervsindsats, men på en lang række parametre, som stort set dækker hele den kommunale virksomhed. Det er rigtigt dejligt at få at bekræftet, at vi gør det rigtige”.
DI’s analyse af det lokale erhvervsliv består ud over en række spørgsmål til medlemsvirksomhederne, af en række statistiske parametre, som kommunerne ikke har direkte indflydelse på, og som de ikke kan ændre fra det ene år til det andet.
Hedensted Kommune har brugt sidste års analyse som input til en række nye tiltag, som skulle gavne erhvervslivet. Bl.a. har Hedensted Kommune fået én indgang for erhvervslivet. I Teknik & Miljøafdelingen har kommunen således ansat en erhvervskontakt, som guider virksomhederne rundt i det tekniske system og fører linjerne over til erhvervsafdelingen og jobcentret. Og efter nytår går kommunen et skridt videre og flytter hele teknisk afdeling til administrationslokalerne i Dungs tidligere bygninger, hvor også det nye tiltag Dansk Produktions Univers skal have til huse.
”Ved at kombinere den afdeling, erhvervslivet bruger mest, med et inspirations-, produktions- og videnshus får vi forhåbentligt en rigtig god synergi” fortæller borgmesteren.
Erhvervschef Johannes Grane Larsen kan næsten heller ikke få armene ned. ”Oven på mandagens vellykkede erhvervskonference om fremtidens produktion – Dansk Produktions Univers - er det jo en helt fantastisk melding at få. Vi er meget glade for, at erhvervslivet påskønner vores indsats, og vi vil gøre alt for at forbedre placeringen til næste år!” slutter erhvervschefen.
Formanden for DI Horsens, direktør Ole Simonsen, roser placeringen og han fortsætter - Byrådet i Hedensted har vist, at det tager erhvervslivet alvorligt, og har et erklæret mål om at blive Danmark bedste produktionskommune, intet mindre. Med planerne om et ”dansk produktionsunivers” vil kommunen skabe et attraktivt miljø for nystartede og etablerede virksomheder, hvor de kan udvikle deres produktion og inspirere hinanden. Et utrolig godt initiativ i en tid, hvor ikke mindst industrivirksomhederne bliver pustet i nakken af konkurrenter i hele verden.

Mest Læste

Annonce