Stadig høj trivsel i blandt kommunale medarbejdere

15/11/2012 13:57

Hedensted Kommune

Årets trivselsmåling i Hedensted Kommune viser, at 87% af medarbejderne alt i alt er tilfredse med deres arbejde. Sidste år var tallet 82%. Årets måling placerer kommunen blandt de 50 bedste private og kommunale arbejdspladser i Danmark, og som nr. 8 ud af de 10 bedste store virksomheder, heriblandt Irma, Novozymes og MC Donald, som vandt konkurrencen samlet set.

Målingen viser en fremgang på alle de 67 områder, som næsten 3.000 medarbejdere har svaret på. Svarprocenten var 78% .

”Vi er selvfølgelig rigtig glade for resultatet, men det vigtigste er faktisk ikke den præcise placering. Det vigtige er, at vi taler om trivsel på de enkelte arbejdspladser, for det giver os mulighed for at ændre på tingene, når der er behov for det. Vi VIL være en god arbejdsplads, for det har rigtig stor betydning for den service vi leverer”, siger kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller og fortsætter

”Vi skal have fokus på resultaterne – på den service, vi leverer til borgerne. Man bliver glad, når man leverer et godt stykke arbejde. På den måde får vi en positiv spiral, og det er selvfølgelig skønt, at den fortsætter opad.”

Når man som medarbejder er tilfreds og kan se meningen med sit arbejde giver det også luft til at tænke anderledes. Det giver gode betingelser for kommunens arbejde med innovation, som efterhånden har fået godt fat i organisationen.

Nogle af de medarbejderne, der har tænkt anderledes, er de terapeuter, der arbejder med genoptræning af børn. Tidligere blev børnene sendt ud af kommunen for at træne, fordi vi ikke selv kunne tilbyde træning. En efterårsdag i 2011 fik terapeuterne i PPR og rehabiliteringsafdelingen taget hul på snakken om fordele og ulemper ved at købe sig til børnenes træning i andre steder. Terapeuterne var overbeviste om, at de kunne løse opgaven bedre selv – til gavn for børnene. Målet var ikke at spare penge, men at løse opgaven bedre.

Dengang i 2011 fik 25 børn træning. Fra april til oktober 2012 har 31 børn fået træning i kommunen og 7 er blevet i tilbud udenfor kommunen. Der bruges ikke flere penge end før, og både børn og forældre er meget glade for den faglige kvalitet og for at træningen foregår i nærmiljøet.

Medarbejderne nyder resultaterne af deres eget initiativ og lægger stor entusiasme og energi i det daglige arbejde. Trivselsanalysen for afdelingen viser da også, at alle medarbejdere ”alt i alt er tilfredse med deres arbejde” og føler, at de gør en forskel. Samtidig er fraværsprocenten 2,8%, hvor gennemsnittet for kommunen er 4,8%.

Mest Læste

Annonce