”AktivtÆldreliv” er et landsdækkende projekt med deltagelse af 35 kommuner. Formålet er at mindske ensomhed blandt ældre ved at klæde frivillige og professionelle på til bedre at kunne identificere, forebygge og afhjælpe ensomhed.
”AktivtÆldreliv” er et landsdækkende projekt med deltagelse af 35 kommuner. Formålet er at mindske ensomhed blandt ældre ved at klæde frivillige og professionelle på til bedre at kunne identificere, forebygge og afhjælpe ensomhed.

Et aktivt ældreliv er for alle

Velfærd

26/9/14 8:52

Nick Allentoft

Helsingør Kommune går nu ind i kampen mod ensomhed blandt ældre sammen med 35 andre kommuner i hele landet. Den 2. oktober kickstarter projektet i Helsingør kommune med en temadag for frivillige og andre borgere, der gerne vil gøre en forskel for dem, der har brug for et kærligt skub ud af ensomheden.

De fleste ældre i Helsingør Kommune har et godt og aktivt socialt liv. Alligevel føler næsten hver fjerde borger over 65 år sig ensom. Men ensomhed er ikke nødvendigvis en permanent følelse, og ofte kan små ting gøre en stor forskel.

 

Derfor deltager Helsingør Kommune i ”Aktivtældreliv”, der er en indsats mod ensomhed, sammen med 35 andre kommuner og Marselisborgcentret.

 

-         Helsingør Kommunes mission er at bidrage til størst mulig livskvalitet for den enkelte borger – og ensomhed fremmer bare ikke livskvaliteten. Det gør derimod et aktivt og socialt liv, hvor man indgår i positive fællesskaber med andre. Derfor vil vi – som kommune - gerne sammen med jer, borgere, være med til at gøre en forskel, så ensomhed ikke er dagligdag for en fjerdedel af vores medborgere, siger Borgmester Benedikte Kiær.

 

Det er en bred vifte af aktører, der skal bidrage til at løfte opgaven i Helsingør Kommune.

 

-         Det er de frivillige i foreninger, der har aktiviteter for borgere over 65 år, som skal være klar til at tage imod de borgere, som har brug for en ekstra hånd. Det er de professionelle, der er i kontakt med borgere over 65 år, og som kan spotte en mulig ensomhed. Men det er også naboen, der med de rette redskaber kan give det kærlige skub til forandring, siger Centerchef i Sundhed og Omsorg, Helene Rasmussen.

 

Kommunens personale uddannes i emnet, ligesom hjemmesiden Aktivtældreliv.dk allerede er i luften. Derudover inviteres frivillige fra foreninger, der har aktiviteter for borgere over 65 år, og borgere i al almindelighed, der gerne vil vide mere til en temadag den 2. oktober 2014 kl 9-13.

 

Borgmester Benedikte Kiær Byder velkommen til temadagen, der vil give konkrete redskaber og inspiration til, hvordan man kan starte den gode samtale eller give én man kender, det kærlige skub, som kan være vejen ud af ensomheden.

 

TID OG STED

Arrangementet afholdes torsdag den 2. oktober 2014 kl. 9-13 på Sundtoldsvej 2-6 i Helsingør. Der vil blive serveret morgenkaffe og frokost.

TILMELDING

Tilmelding foregår til [email protected] Senest d. 30. september 2014. Det er gratis at deltage.
 

Der er plads til 50 deltagere. Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet – dog med forbehold for at sikre, at så mange aktørgrupper som muligt er repræsenteret.

 

 

OM PROJEKTET
 

”AktivtÆldreliv” er et landsdækkende projekt med deltagelse af 35 kommuner. Formålet er at mindske ensomhed blandt ældre ved at klæde frivillige og professionelle på til bedre at kunne identificere, forebygge og afhjælpe ensomhed.

 

Læs mere på www.Aktivtældreliv.dk, og se de 67 foreninger, som allerede er med fra Helsingør Kommune. Her kan du også melde din forening til, hvis I gerne vil være med men endnu ikke har modtaget et informationsbrev om AktivtÆldreliv.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.