Lærere skal på kursus i meningsfuldt design

Velfærd

02/8/13 10:23

Freja Eriksen

25 lærer fra Helsingørs skoler skal på en tre dages workshop designe løsninger på globale udfordringer - og give viden og engagement videre til eleverne.

Det sker i forbindelse med, at designprisen INDEX AWARD 2013 uddeles på Kulturværftet den 29. august.

Workshoppen, der afholdes i et samarbejde mellem Uddannelseshuset i Helsingør Kommune og INDEX: Design to Improve Life Education, skal give lærerne viden, erfaring og færdigheder, så de bliver i stand til at tilrettelægge kreative undervisningsforløb for eleverne med fokus på design. Og det er hverken vaser eller kjoler, der skal designes men derimod produkter, der har potentiale til at forbedre tilværelsen for mennesker over hele verden.

-      Det er et rigtig spændende program, lærerne skal igennem. Det handler om at se nye muligheder og blive inspireret til at tænke i løsninger på globale udfordringer. Konceptet omkring INDEX og Design to Improve Life spiller i det hele taget godt sammen med Helsingør Kommunes innovationsstrategi, siger Anne-Mette Hermansen, uddannelseskonsulent i Helsingør Kommune.

Kurset for lærerne afholdes den 5. til 7. august på Uddannelseshuset, Gurrevej 90, Helsingør. Samtidig indvier Uddannelseshuset et nyt innovationslokale for kommunens medarbejdere – et rum hvor kreativitet og innovation kan blomstre.
 
Læs mere om ’INDEX: Design To Improve Life’ på adressen www.designtoimprovelife.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.