Giro-kampagne i international finale

11/10/2012 14:05

Niels M. Jepsen

Hernings Giro d’Italia-arrangement lykkedes så fornemt, at det nu er nomineret ved stor event-finale i London.

London 2012, Volvo Ocean Race og UEFA EURO 2012 er blandt de finalister, som Giro d’Italia-starten i Herning og Horsens i år er oppe imod i den internationale Sport Event Management Awards (ISEM). Vinderne kåres i begyndelsen af november i London.

Startskuddet til cykelløbet Giro d’Italia lød i Danmark i maj. I startbyerne Herning og Horsens og langs ruten i Midt- og Vestjylland var alle sejl sat til for at præsentere starten på cykelløbet Giro d’Italia i en unik, lyserød indpakning.

Byernes borgere og tilrejsende bidrog alle til at skabe den folkefest, som eventen blev til. Med støtte fra M-fonden og i samarbejde med Visit Denmark blev Giro-starten formidlet som Denmark Goes Pink. Dette ”Event Look” blev også kaldt Giromania, og det er nu i finalen i kategorien Event Look ved ISEM 2012.

- Giro-starten 2012 i Herning og Horsens blev et skoleeksempel på, hvordan en sportsevent kan skabe involvering og folkefest i Danmark. Giromania gav en halv million tilskuere langs de tre etaper i Midt- og Vestjylland. Sammen med Sport Event Denmark har vi været med til at sætte nye standarder for, hvordan sportsevents kan præsentere sig. Finalepladsen i ISEM 2012 er endnu en international anerkendelse af vores arbejde, siger Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv & Kultur i Herning.

- Det er nu tredje år i træk, Sport Event Denmark har finalister med ved International Sport Event Management Awards, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Danmark.

- Sidste år vandt vi guld, og vi går også i år efter en topplacering. Feltet er stærkere end nogensinde og bare det, at Danmark er i finalen, er en kæmpe, international anderkendelse af det eventarbejde, vi sammen med værtsbyer og forbund står for, siger Lundov.

International Sport Event Management Awards uddeles hver år til sportsevents inden for en række kategorier. De to danske finalister er i kategorierne Sports City og Event Look. Et panel af uafhængige dommere har vurderet og nomineret kandidaterne. Vinderne offentliggøres ved et gallaarrangement den 7. november i London.

Mest Læste

Annonce