Lone Lyrskov bliver kommunaldirektør i Herning

01/02/2012 09:29

Niels M. Jepsen

43-årige Lone Lyrskov bliver 1. marts ny kommunaldirektør i Herning Kommune – hun kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Glostrup. Lone Lyrskov, de seneste knap seks år kommunaldirektør i Glostrup Kommune, tiltræder 1. marts som ny kommunaldirektør i Herning Kommune.

Dermed vender Lone Lyrskov tilbage til den by, hvor hun er vokset op og blev student.

- Herning-ånden er jo fantastisk. Den har jeg altid kunnet mærke, når jeg har besøgt mine forældre, som stadig bor i Snejbjerg. Det er en energi, en samhørighed. Noget, man har sammen, når man bor i Herning-området. Det glæder jeg mig meget til at blive en del af, siger Lone Lyrskov.

Lidt flere kræfter
Lone Lyrskov blev valgt til stillingen frem for 11 andre kandidater i et meget stærkt ansøgerfelt. Hun flytter nu til Herning med sin mand, som er chefkonsulent ved Cowi, og deres to børn. Hendes 14-årige søn er sådan set allerede flyttet – han går nemlig på idrætsefterskolen i Ikast.

- Jeg vælger ikke Glostrup fra, men Herning til. Jeg ser frem til at lede arbejdet i en kommune, hvor der er lidt flere kræfter, lidt flere muskler, end der er i en lille kommune som Glostrup, siger Lone Lyrskov.

Inspirerende og dagsordensættende
Hernings borgmester Lars Krarup er yderst tilfreds med udsigten til at få Lone Lyrskov ved roret i Herning.

- Vi får en yderst kompetent kommunaldirektør, som allerede har vist sit værd i en række kommunalpolitiske sammenhænge, og som evner at inspirere og sætte dagsordener. Samtidig kender hun området qua sin opvækst i Herning, siger Lars Krarup.
 

Mest Læste

Annonce