Ny it-chef vender hjem fra England

30/10/12 1:12

Niels M. Jepsen

Poul Venø er fra nytår ny mand i chefstolen i Herning Kommunes it-afdeling.

Det er en berejst herre, som fra 1. januar overtager ledelsen af Herning Kommunes it-afdeling. 53-årige Poul Venø har ganske vist adresse i Sunds, men i øjeblikket bor han i Leeds i England. Herfra virker han som it-direktør i England for selskabet Magnet - et søsterselskab til HTH Køkkener under den svenske Nobia-koncern. Magnet omsætter for mere end fem milliarder kroner. Desuden har han ansvaret for den digitale udvikling af en række løsninger inden for både intranet, internet, tegnesystemer og detailhandelløsninger for alle Nobias brands.

Poul Venø, der tidligere har arbejdet for blandt andet EDB Gruppen og BTX Group (det tidligere Brandtex) har med andre ord en meget bred erfaring fra det private erhvervsliv.

- Jobbet som it-chef i Herning Kommune faldt jeg for, fordi det er en meget spændende it-strategi, kommunen har udarbejdet i 2010. Det offentlige står jo over for en kæmpe it-revolution i forbindelse med digitaliseringen, og it-strategien tager fat på den udfordring. Og så betyder det noget, at jobbet er i min fødeby, Herning, som jo virkelig har formået et gøre sig kendt ude omkring, siger Poul Venø.

- For nylig konstaterede nogle af mine medarbejdere, at Lady Gaga, som skal optræde i Leeds, der har 850.000 indbyggere, også har været i Herning. Det var de meget imponerede over. Men det er sådan, det tit er med Herning, når man er ude omkring. Mange kender til byen.

Direktør i Økonomi, Personale & Borgerservice, Erik Hattens, har store forventninger til Poul Venø:

- Han har stor erfaring og vil både kunne sætte projekter i gang, understøtte dem og sørge for, at de kommer sikkert i havn. Poul Venø har en ledelsesmæssig tyngde, som gør mig særdeles optimistisk, når det gælder den fremtidige udvikling på it-området i Herning Kommune, siger Erik Hattens.

Poul Venø blev valgt blandt et halvt hundrede ansøgere. Han tiltræder 1. januar. 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce