Borgmester: Sagsbehandlingen skal forbedres i Hjørring Kommune

12/3/13 7:31

Hjørring Kommune

Som et led i at blive bedre til at hjælpe udsatte børn og unge, har kommunen selv bedt om at blive kigget efter i sømmene af revisionsfirmaet Deloitte. Nu foreligger en rapport, som indeholder hård kritik af sagsbehandlingen på det specialiserede børneområde.

Deloittes undersøgelse viser, at politisk vedtagne initiativer på børne- og ungeområdet i stor udstrækning ikke er blevet implementeret af ledelsen af den daglige drift. Der mangler ledelsesmæssig opfølgning og en overordnet systematik i sagsbehandlingen. De børnefaglige undersøgelser er også ofte ufuldstændige og foreligger ikke i tilstrækkeligt omfang.

- Med undersøgelsen i hånden står det klart, at vi ikke har gjort det godt nok, og at sagsbehandlingen skal forbedres. Jeg ser med stor alvor på situationen. Vi skal være i stand til at tage ordentlig hånd om udsatte børn og unge, som i forvejen har det svært, og derfor indleder vi nu et tæt samarbejde med Social- og Integrationsministeriets Task Force og Deloitte. Sammen vil vi hurtigst muligt lave en detaljeret genopretningsplan for at styrke kvaliteten af vores sagsbehandling, siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune.

Allerede i 2011 vidste politikerne, at der var rum til forbedringer på sagsbehandlingsområdet, og derfor satte de gang i et arbejde med at beskrive serviceniveau, udarbejde en sammenhængende børnepolitik og klare retningslinjer for sagsbehandlingen.

- Vi må desværre konstatere, at de politiske beslutninger, som blev truffet på området i 2011, og de retningslinjer, som blev lavet dengang, ikke er blevet omsat til praksis. Vi har fået et vink med en vognstang om, at vi skal tættere på maskinrummet. Fremover vil byråd og direktion følge forvaltningens arbejde tættere gennem løbende afrapporteringer, siger Viggo Bilde, formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Hjørring Kommune.

Kommunen er i forvejen i gang med at reorganisere børne- familieområdet, og som en direkte konsekvens af Deloittes undersøgelse er der i dag indledt sager mod fem ledere med henblik på vurdering af, om der skal ske afskedigelser. Lederne er indtil videre fritaget for tjeneste og er i dag blevet orienteret om den proces, som ligger forude.

- Jeg er godt klar over, at det er et alvorligt skridt at sende fem ledere hjem, men vi skal altså kunne stole på, at borgerne i Hjørring Kommune får den sagsbehandling og de sociale indsatser, som loven tilskriver, og som vores politikere har besluttet. Hvis ikke vi kan det, må det få konsekvenser, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen, Hjørring Kommune.

Fakta:

Hjørring Kommune har:

  • 697 socialsager på børne- familieområdet
  • 300 sager om handicapkompenserende ydelser

Det er en stikprøve på 100 sager, som ligger til grund for undersøgelsens konklusioner.

Yderligere tiltag som Hjørring Kommune sætter gang i for at forbedre kvaliteten:

  • Kommunen indleder nu et samarbejde med en Task Force-enhed under Socialministeriet og Deloitte om at få løftet kvaliteten af sagsbehandlingen. Task Forcen skal kvalitetssikre Hjørring Kommunes udviklingsplaner og skal løbende rådgive og sparre om de indsatser, som kommunen sætter i gang
  • Deloitte bliver involveret i den fremadrettede proces, så medarbejderne får den hjælp, de skal have
  • Området reorganiseres og får dermed mere hensigtsmæssige arbejdsgange

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.