Borgmesterbilen kører på el

26/01/2012 11:39

Holbæk Kommune

Fra den 24. januar og en uge frem er Holbæk Kommunes borgmester godt og ikke mindst grønt kørende. Søren Kjærsgaard låner nemlig en el-bil fra firmaet ChoosEV.

ChoosEV har det seneste år gennemført et el-bil-projekt i Holbæk og 20 andre kommuner, hvor lokale borgere kan låne og afprøve en el-bil. Det er en af disse biler, af mærket Peugeot iOn, borgmester Søren Kjærsgaard nu overtager.

- Holbæk Kommune har store ambitioner om at blive kendt som en grøn kommune, og derfor er vi gået ind i projektet med ChoosEV. Jeg har fulgt projektet fra starten og glæder mig til selv at prøve det grønne alternativ til benzinslugeren, siger Søren Kjærsgaard.

Indtil nu har 26 borgere i Holbæk Kommune afprøvet ChoosEVs el-biler i tre måneder af gangen, og el-bilerne har generelt vakt stor begejstring hos borgerne.

For borgmesteren er det interessant at se, om el-bilen kan leve op til de normale benzindrevne køretøjer.

- Udviklingen inden for el-biler er i en rasende udvikling i disse år, og der ingen tvivl om værdien for miljøet. Men det er interessant at se, hvor langt man er kommet med teknologien, fordi det afgør, hvor længe det varer, før elbilerne virkelig slår igennem på bilmarkedet, siger Søren Kjærsgaard.

ChoosEVs projekt løber i to år, og i den periode får ca. 80 familier alene fra Holbæk Kommune mulighed for at teste en el-bil. Er man interesseret kan man tilmelde sig på www.testenelbil.dk.

Mest Læste

Annonce