De første 151 skoleelever er indskrevet elektronisk

27/12/2012 10:47

Holbæk Kommune

Efter en lidt langsom start er der ved at komme gang i den elektroniske indskrivning af de cirka 900 børn, som starter i 0. klasse til sommer Siden mandag den 3. december har forældre kunnet indskrive deres børn til skolestarten i 2013. I det første par uger gik det lidt trægt, men nu er i alt 151 børn blevet indskrevet via Holbæk Kommunes hjemmeside.

Fra og med skoleåret 2013 foregår al indskrivning elektronisk. Indskrivningen er åben frem til den 31. januar. Skolernes kontor kan eventuelt hjælpe med at foretage indskrivningen. Det kræver, at man medbringer sit NEM-ID.

Selv om indskrivningen nu er centraliseret og gjort elektronisk, er både forældre og børn fortsat meget velkomne til at besøge de skoler, som står øverst på ønskesedlen.

Kommunens skoler holder også åbent hus og informationsmøder i januar. Arrangementerne er beskrevet særskilt i et brev, som skolen har sendt til alle forældre i skoledistriktet.

De nye skoledistrikter
Den 1. august 2012 blev alle skolerne i Holbæk Kommune samlet i otte skoledistrikter med i alt 21 afdelinger. Ved indskrivningen kan forældrene ønske at få deres barn ind i en bestemt afdeling i skoledistriktet. Skolen kan dog ikke på forhånd garantere, at alle ønsker kan efterkommes. Det bl.a. afhænger af, hvor mange forældre der har samme ønske.

Hvis forældre ønsker, at barnet bliver optaget i en anden afdeling eller en anden skole end den, de umiddelbart hører til, er der frit skolevalg i Holbæk Kommune. Det er dog ikke muligt at komme i en klasse uden for eget distrikt, hvis der i forvejen er 24 børn eller flere i klassen.

Hvis et barn bliver indskrevet på en anden skole uden for skoledistriktet, har barnets søskende også ret til at blive optaget på skolen. Ved indskrivningen skal forældrene blot angive den skole og afdeling, hvor de ønsker, at barnet skal gå.

Senest den 1. marts giver skolen besked om, hvor barnet skal begynde i 0. klasse.

Mest Læste

Annonce