Diplomer til 15 nye bydelsmødre i Holbæk

20/06/2012 09:34

Holbæk Kommune

Holbæk Kommune har nu 23 bydelsmødre til at bygge bro mellem nydanske kvinder og lokalsamfundet. Fredag besøger de Christiansborg sammen med bydelsmødre fra Kalundborg og Slagelse.

Efter 12 ugers kursus er 15 nyuddannede bydelsmødre klar til at hjælpe andre nydanske kvinder med at finde rundt i det danske samfund. Det kan nemlig være meget svært, når man kommer fra en anderledes kultur.

Kvinderne er kommet til Danmark fra forskellige lande som f.eks. Tyrkiet, Irak, Afghanistan og Somalia. Alle har det til fælles, at de er ressourcestærke mødre, som gerne vil hjælpe andre nydanske kvinder med at finde sig tilrette i Holbæk.

Onsdag den 20. juni fik de nye bydelsmødre overrakt deres kursusdiplomer af borgmester Søren Kjærsgaard. Dermed har Holbæk Kommune nu i alt 23 aktive bydelsmødre. Fredag den 22. juni skal de sammen med 25 bydelsmødre fra Kalundborg og otte fra Slagelse besøge Christiansborg, som er centrum for det danske demokrati.

Derfor vil jeg gerne hjælpe
- Det er ofte kvinder med et beskedent netværk, som har brug for hjælp med at ordne forskellige praktiske ting. De kan for eksempel have brug for hjælp til at læse breve eller at have en ledsager, når de skal have klaret noget hos Borgerservice, fortæller Filiz Yenikomsu, som er én af de nyuddannede bydelsmødre.

- Da jeg selv kom fra Tyrkiet til Danmark for 25 år siden, var det meget svært for mig at finde ud af mange ting. Jeg savnede virkelig nogen, der kunne hjælpe mig. Derfor vil jeg gerne hjælpe andre, som er i den samme situation, som jeg var dengang.

Filiz er mor til fire børn. Hun har gået på sprogskole for at lære dansk. Derefter tog hun 10. klasse på VUC. Men det er først og fremmest sine livserfaringer, hun bruger i jobbet som koordinator i Børnekonsulentcentret, hvor hun arbejder på deltid. I fritiden er hun meget aktiv – blandt andet i kvindeklubber og forskellige lokale aktiviteter i Vangkvarteret, hvor hun bor.  

Mest Læste

Annonce