Holbæk byder børn og unge op til dans

16/05/2012 11:01

Holbæk Kommune

Nordens største dansefestival for børn og unge indtager snart Holbæk. Med den følger syv lokale forestillinger og en lang række åbne workshops og events. Det hele skydes i gang med en alternativ dansetur gennem byen.

Børn og unge danser og ser dans som aldrig før, nye måder at skabe dans for børn og unge opstår i Europa, og nye tværeuropæiske netværk titter frem. Egnsdanseteatret Åben Dans har spottet denne udvikling og lancerer nu nordens største dansefestival for børn og unge: SWOP Festival.
SWOP Festival løber af stablen otte steder i Kulturregion Midt- og Vestsjælland, heriblandt Holbæk Kommune. I løbet af festivaldagene, 19. - 27. maj, kan publikum opleve ni fantastiske kompagnier fra Danmark og Europa - og billetterne er gratis.
Gennem byen med dansetrin
I Holbæk Kommune bliver festivallen skudt i gang lørdag den 19. maj kl. 13.30 ved en spændende dansetur gennem byen. Med afgang fra Holbæk Teater fører den professionelle parkour-gruppe Street-Movement publikum gennem byen, og undervejs vil de møde over 50 medvirkende, der optræder med små shows. Turen slutter på Teatret Fair Play med en stor salsafest.

Swop amok
I festivaldagene er der workshops på flere skoler og en lang række steder i Holbæk by. Derudover er der forestillinger på Teatret Fair Play og Holbæk Teater, og Brian Kristensen fra Holbæk Teater fremhæver netop festivalens kunstnerisk mangfoldighed:

- SWOP betyder at bytte, og det gælder både forestillinger, erfaringer og bevægelser, som bliver udvekslet på tværs af både kommunale og nationale grænser. Ønsket er nemlig ikke blot at skabe en dansk platform for moderne dans for børn og unge, men at skabe en platform med internationalt format og udsyn, forklarer han.

I programmet indgår både danske og internationale forestillinger, og Robert Parr fra Teater Fair Play glæder sig til at byde indenfor til et varieret program:

- Der er forestillinger for alle aldersgrupper. De allermindste kan opleve den poetiske og sanserige forestilling Sneøjne, mens de store børn kan lade sig betage af et magisk lydcirkus. Og det er endda kun et lille udpluk fra det omfattende SWOP-program.

Mit bedste move
Holbækkere, der ikke selv vil i danseskoene, behøver ikke blive hjemme. Udover de syv lokale forestillinger, er der mulighed for at forevige arrangementet og måske vinde flotte præmier.

Holbæk Kommune og Dagbladet Nordvestnyt har udskrevet en fotokonkurrence om at fange det bedste danse-movement, og hovedpræmien er en Ipad 3 sponsoreret af Expert. Vinderne kåres på Holbæk Teater lørdag den 26.5 klokken 19.30. Under fotokonkurrencen kan alle få printet deres billede gratis hos Expert i Holbæk, og alle indsendte billeder bliver samlet til en collage på Markedspladsen.

Alle aktiviteterne i hele Kulturregion Midt- og Vestsjælland kan ses på www.swopsfestival.dk. Kulturregionen dækker Holbæk, Roskilde, Lejre, Sorø, Odsherred, Slagelse, Kalundborg og Ringsted kommuner.

Mest Læste

Annonce