Holbæk Kommune er nummer 1 i at få ledige i job

16/2/12 9:34

Holbæk Kommune

Sammenlignet med 14 andre lignende kommuner har Holbæk Kommune det seneste år har klaret sig bedst, når det handler om at få ledige borgere i arbejde.Se statistikken Årsagen tilskriver formanden for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse en klar strategi på området.

- Byrådet har vedtaget en beskæftigelsesplan og en aktiveringsstrategi, som baserer sig på viden om, hvad der virker. Derfor går vi efter hurtig aktivering, så snart en borger bliver ledig. Samtidig følger vi indsatsen tæt og ændrer den, hvis effekten udebliver. Blandingen mellem hurtig aktivering, fleksibilitet i tilbuddene og nogle rigtig dygtige og dedikerede medarbejdere er en afgørende faktor i vores gode resultater det seneste år, mener Kenny Jensby.

Det er Arbejdsmarkedsstyrelsen, der opgør tallene for kommunernes evner til at få ledige i arbejde. For at sikre et bedre overblik er kommunerne inddelt i klynger, hvor alle har nogenlunde samme rammebetingelser og antal borgere på offentlig forsørgelse.

- Vi kan først og fremmest bruge tallene som en indikator på, at vores beslutninger og vores strategi virker. Vi er klatret op ad listen og fremviser overordnet den bedste udvikling i sammenligning med kommuner, der har samme udfordringer som os selv. Det er utrolig positivt, siger borgmester Søren Kjærsgaard. 

God til indvandrere
Særligt gode resultater finder man i forhold til ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere. Det seneste år er antallet af ledige indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande således nedbragt med 3,7 procent.

- Vi ved, at det er svært for indvandrere med ikke-vestlig baggrund og deres børn at bide sig fast på arbejdsmarkedet. Det er et stort problem for et samfund, og derfor er jeg særligt glad for, at køen er blevet kortere i det seneste år for netop denne gruppe, siger Kenny Jensby.

Stadig udfordringer
Både borgmester og udvalgsformand glæder sig over den fine placering i Arbejdsmarkedsstyrelsens opgørelse, men understreger samtidig, at der fortsat er udfordringer.

- Vi kan på ingen måde tillade os at læne os tilbage. Vi har stadig for mange unge ledige i Holbæk Kommune. Her er der brug for en stærk og koordineret indsats med virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne for at sikre de unge kompetencegivende uddannelser og varig beskæftigelse, siger Kenny Jensby.

Søren Kjærsgaard håber, at virksomhederne i Holbæk Kommune vil fortsætte med at bakke op om bestræbelserne på at nedbringe arbejdsløsheden.

- Virksomhederne i Holbæk Kommune kæmper som alle andre med krisen. Alligevel har jeg noteret mig, at der er en meget stor villighed til at bakke op om blandt andet den virksomhedsaktivering, der er så afgørende for, at vi kan få de ledige ud på arbejdsmarkedet, siger borgmesteren.


Fakta
Beskæftigelsesministeriet har opsat fire parametre, som kommunerne hvert år bliver målt på i deres respektive klynger. De fire parametre handler om, hvor mange personer:

• i arbejdskraftreserven, der har været ledig i mere end tre måneder.
• der er på permanente forsørgelsesordninger som førtidspension, flexjob og ledighedsydelse.
• under 30 år, der er på alle former for offentlig forsørgelse undtagen SU.
• af ikke-vestlig herkomst, der er på offentlig forsørgelse undtagen SU.

Tallene fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at Holbæk Kommune er den kommune i sin klynge, der sammenlagt har klaret sig bedst på alle fire parametre og derfor kan bryste sig af at være bedst placeret i sin gruppe.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.