Holbæk Kommune kvalitetssikrer alle bosteder

20/2/12 8:57

Holbæk Kommune

En omfattende kvalitetssikring er i gang på bostederne i Holbæk Kommune. Der tegner sig et billede af, at de fleste bosteder er velfungerende, men at der også på enkelte områder er behov for forbedringer og udvikling.

Kvalitetssikringen følger i kølvandet af Tilsynets påbud til Abildgården og vinterens omfattende opmærksomhed omkring Skarridsøhjemmet.

Læs også

- Der skal ikke herske tvivl om, at forholdene skal være i orden for alle beboere. Derfor gennemfører vi denne kvalitetssikring, hvor tilsyn og ledelse går samtlige bosteder under Bo- og Servicecenter Holbæk efter i sømmene for at sikre, at alle forskrifter og pædagogiske retningslinjer bliver fulgt, forklarer socialchef Jan Christensen.

Anbefalingerne bliver fulgt
Ekstra Bladets grove anklager mod Skarridsøhjemmet blev tilbagevist af KL, og de anbefalinger, som fulgte i kølvandet på undersøgelsen af stedet, er der nu blevet fulgt op på. Resultatet af gennemgangen er således, at Skarridsøhjemmet er et velfungerende bosted.

Også Abildgården var i efteråret udsat for kritik, og her viser gennemgangen, at enheden er godt i gang med at rette op på de problemer, Tilsynsenheden påpegede. Samtidig er den nye ledelse ved at være på plads, og der bliver arbejdet intensivt med at udvikle stedet.

Kvalitetssikringen er snart på plads
Socialchef Jan Christensen fortæller, at undersøgelsen endnu ikke er færdig, og at alle forhold naturligvis bliver gennemgået grundigt:

- Det er afgørende, at alle bostederne bliver undersøgt til bunds, og vi bruger den tid og de ressourcer, der er nødvendige. Tilsynet og vi i ledelsen er dog ved at være det hele igennem og regner derfor med, at vores undersøgelse er færdig i løbet af april måned.

Fokus på udvikling
I oktober blev der ansat en ny centerleder for hele Bo- og servicecenter Holbæk. Han har igangsat flere nye initiativer, heriblandt en udviklingsplan for 2012. Planen indeholder blandt andet udvikling af medarbejdernes kompetencer, formulering af fagligt grundlag og politikker samt etablering af elektronisk dokumenthåndtering.

- Jeg glæder mig over, at vi har fået en solid og kompetent leder for bordenden, og at vi nu kan begynde at se fremad og bruge vores kræfter på at udvikle de pædagogiske og sundhedsfaglige redskaber og metoder, siger socialchefen.

I slutningen af året følger både ledelsen på socialområdet og Udvalget for Voksne op på, om initiativerne i udviklingsplanen er blevet gennemført tilfredsstillende. De mere langsigtede indsatsområder omkring arbejdspladsudvikling og samarbejde vil naturligvis også blive fulgt tæt.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.