”Så letter vi” – nyt tilbud til børn og unge

11/2/13 9:55

Holbæk Kommune

Sundhedsstyrelsen har udvalgt Holbæk som én af i alt ni kommuner, der skal kunne tilbyde en ny indsats mod overvægt

Et utraditionelt samarbejde mellem Sundhedsplejen, Tandplejen, Sundhedscentret og UngHolbæk i Holbæk Kommune skal hjælpe børn og unge, hvis deres vægt udvikler sig uhensigtsmæssigt. De kommunale enheder arbejder sammen i det nye projekt, hvor børnene og de unge vil kunne give kiloene kamp til stregen.

Holbæk Kommune har fået andel i en pose penge fra Sundhedsstyrelsen (de såkaldte ”satspuljemidler”). Pengene skal bruges frem til udgangen af 2015. Børn fra og med sjette klasse kan komme med i projektet efter sommerferien. Desuden vil unge op til 18 år også være meget velkomne.

- Det er os, der sætter de ydre rammer for aktiviteterne. Til gengæld sætter børnene og de unge hver især deres personlige mål i projektet, f.eks. hvor meget de vil tabe sig. Det kan også være et mål om at kunne løbe en bestemt strækning eller deltage på et hold, hvor man udfordrer sig selv fysisk eller mentalt, siger projektleder Aino Rytter fra Sundhedsplejen. 

Sundhed som en sjov udfordring
”Så letter vi” giver børnene og de unge mulighed for at få:
• Individuel hjælp og vejledning
• Input til motion og sport
• Mulighed for at være med på et hold i ungdomsskolen

Aino Rytter lover, at det ikke bliver kedeligt. Børnene og de unge kommer til at dele mange oplevelser, som gør det sjovt at leve sundere. Målet er at holde vægten nede og selvværdet oppe.

Forældrenes rolle
Undervejs vil børnene og de unge få brug for, at forældrene støtter dem og bakker op omkring deres indsats. De skal f.eks. være med til at gøre hverdagen sundere for hele familien. 

Projektet ”Forebyggende indsats for overvægtige børn og unge 2012-2015” er forankret i Børnekonsulentcenteret og løber frem til udgangen august 2015. Når projektet slutter, skal Holbæk og de otte øvrige kommuner hver især udarbejde en rapport til Sundhedsstyrelsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.