Unge fra ni lande til træf om selvtillid i Holbæk

13/09/2012 21:14

Holbæk Kommune

Fra lørdag den 15. september og fem dage frem sætter 45 unge fra ni forskellige europæiske lande deres præg på Holbæk og omegn

Ungdomsarbejdsløsheden i Europa vokser. Mange unge mister selvtillid og selvværd. Holbæk Kommune støtter Selvtillidsloven (den omvendte Jantelov), og derfor har kommunen inviteret 45 unge fra ni EU-lande til et internationalt ungdomsseminar om selvtillid.

Deltagerne bor i hytter på Holbæk Fjord Camping. Her bliver de rystet godt sammen, så de lærer hinanden at kende. Senere giver lederen af UngHolbæk, Søren Myrup, gæsterne en grundig introduktion til Selvtillidslovens 10 bud.

- Ungdomsseminaret vil skære det ud i pap, at vi kommer rigtigt langt ved at tro på os selv og være åbne over for hinanden. Og det gælder uanset, hvorfra man kommer, understreger afdelingsleder Pia Heidi Madsen, UngHolbæk.

De 45 unge kommer fra Portugal, Letland, Slovenien, Tyskland, Malta, Irland, Polen, Tjekkiet og Danmark.

Tætpakket program
Søndag
besøger de 45 unge og deres ledere borgmester Søren Kjærsgaard, der er ambassadør for Selvtillidsloven. Her får de unge også lejlighed til at debattere indholdet i Selvtillidsloven. Eftermiddagen foregår på Naturskolen med forskellige udendørs aktiviteter.

Mandag vil alle – i blandede grupper – afprøve og forbedre deres selvtillid gennem kreative aktiviteter som cirkusartister, rap-musikere mv. Senere får de mulighed for at prøve sig af som ungdomspolitikere sammen med Ungdomsbyrådet i Holbæk.

Tirsdag starter ”Jagten på de gode idéer”, hvor de 45 deltagere er sammen med 400 lokale unge på rundtur i byen. De vil besøge en række aktiviteter, hvor det på vidt forskellige måder handler om at styrke sin selvtillid. Om aftenen deltager alle aktivt i en kulinarisk workshop med specialiteter fra hver af de ni deltagende nationer.

Onsdag formiddag besøger alle gæsterne Holbæk Ungdomsklub (Værftet). Efter frokost gennemføres den store afslutning på Holbæk Camping. Her præsenterer de mange deltagere deres resultater af træffet. Kulminationen bliver præsentationen af The European Declaration of Self Confidence (den europæiske selvtillidslov).

Torsdag slutter træffet, og de udenlandske gæster rejser hjem.

Brug for mere selvtillid
Pia Heidi Madsen er ikke et sekund i tvivl om, at træffet vil få meget stor betydning for alle deltagere. I en tid hvor unge over hele verden mangler job, kan Selvtillidslovens optimisme være med til at give dem ekstra gå-på-mod og et lysere syn på fremtiden.

- Selvtillid er et godt redskab og udgangspunkt for en multikulturel dialog – at tale med og ikke om hinanden. Alle mennesker er vigtige. Alle der af den ene eller anden årsag føler sig ”udenfor”, har brug for at genopbygge selvtillid, fastslår Pia Heidi Madsen.


Selvtillidslovens 10 bud

Du skal tro på dig selv

Du skal tro på, at du duer til noget

Du skal tro på, at du er lige så meget som andre

Du skal tro på, at du er lige så klog som andre

Du skal tro på, at ingen er bedre end andre

Du skal tro på, at du ved mest om dine egne problemer

Du skal tro på, at andre ikke nødvendigvis ved bedre

Du skal le sammen med de andre

Du skal tro på, at du ikke kan undværes

Du skal tro på, at alle kan lære noget af hinanden

Mest Læste

Annonce