Blikket er rettet imod det norske marked

17/09/2012 10:52

Karsten Peier

Lokale virksomheder tager i uge 47 til Norge for at hente nye ordrer til Holstebro Flere kunder. Det er overskriften, når en gruppe lokale virksomheder sammen med Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling i uge 47 tager på eksportfremstød i Norge.

”Holstebro goes Global” er Holstebro Kommunes vækstinitiativ, der skal hjælpe flere lokale virksomheder i gang med eksport og internationalisering. Derfor gennemføres det fælles eksportfremstød i Norge i samarbejde med Den Danske Ambassade dér.

Baggrunden for vækstinitiativet er en undersøgelse, som Enheden for Erhvervs-og Turismeudvikling gennemførte i 2011. Undersøgelsen viste et stort potentiale for vækst, hvis flere virksomheder i kommunen kunne hjælpes i gang med internationalisering.

Drage fælles erfaringer

Målet med det fælles eksportfremstød er at præsentere eksportmarkedet Norge og at få erfaringer med start på eksport. Virksomhederne har fået hjælp til at udarbejde en eksportprofil. Den skal hjælpe ambassaden med at finde kundeemner til virksomhederne. Under fremstødet bliver der arrangeret møder med konkrete kunder og kundeemner.

For at understøtte erfaringsudveksling har enheden skabt rammerne for en fælles rejse i Norge, så virksomhederne har mulighed for at udveksle erfaringer og dele hinandens succeser.

En samlet pakke

Inden fremstødet har der været temamøder om forskellige eksportmarkeder.

- Erfaringerne viser, at når en virksomhed først er ude på ét eksportmarked, kommer eksportmarked to og tre relativt hurtigt. Derfor har vi hen over foråret holdt inspirationsmøder, så virksomhederne allerede nu tænker på næste trin, siger formand for Udvalget for Erhverv og Turisme, John Thorsø.

Han understreger, at der er lagt stor vægt på at se på virksomhedernes internationalisering som en proces.

- Derfor har vi tilbudt dem individuelle møder med en eksportkonsulent, der skal klæde virksomhederne på til at få mest muligt ud af fremstødet. Vi vil også følge op på resultaterne af fremstødet. Hvis andre virksomheder har lyst til at komme med til Norge, kan det stadig lade sig gøre, siger John Thorsø.

Mest Læste

Annonce