Campus for Dansk Talentakademi i Holstebro et stort skridt nærmere

12/3/13 7:25

Karsten Peier

Færch Fonden og Realdania har givet tilsagn om i alt 40 mio. kr. til realisering af Campus Planerne om etablering af et Campus for Dansk Talentakademi ved Helgolandsgade og Sønderbrogade i Holstebro er kommet et stort skridt nærmere. Færch Fonden og Realdania har givet tilsagn om samlet 40 mio. kr. til finansiering af projektet.

Dansk Talentakademi i Holstebro tilbyder i dag undervisning til ca. 150 elever på fem linjer – Musik, Kunst og Design, Dans, Musical og Teater og Forfatter. Undervisningen foregår i de kulturinstitutioner, der formidler elever til Dansk Akademi. Formålet med det nye Campus er at skabe samlede fysiske rammer for aktiviteter og projekter på tværs af kunstarterne, for boliger til eleverne og samlingssted for administration og ledelse af akademiets fem uddannelser.

Mekka for talentudvikling

- Dansk Talentakademi er Danmarks førende center for kunstnerisk talentudvikling. Med det nye Campus bliver akademiet endnu mere unikt i Danmark. Det er fantastisk, at Færch Fonden og Realdania igen donerer midler til at videreudvikle Holstebro Kommunes skarpe kulturprofil. Det er vi meget taknemlige for, understreger borgmester H. C. Østerby.

Holstebro Kommune er for øjeblikket i gang med at lave en lokalplan for området ved Helgolandsgade og Sønderbrogade, så der også byplanmæssigt åbnes for det nye Campus.

- Campus for Dansk Talentakademi styrker Holstebros status som et mekka for talentudvikling. Det vil gøre det endnu mere spændende for unge at bruge Holstebro som uddannelsessted og bosætte sig her. Og placeringen lige over for Musikteatret og Boxén og i tilknytning til det flotte byrum ved Storåen vil gøre bymidten endnu mere attraktivt, siger H. C. Østerby.

Færch Fonden: Banebrydende

Direktør i Færch Fonden, Rasmus Færch, understreger, at ”Dansk Talentakademi er et banebrydende eksempel på kommunal fremsynethed indenfor udvikling af kulturelle tiltag særligt rettet mod unge”.

- Med etablering af Campus for Dansk Talentakademi er det vores forhåbning og forventning, at der vil blive et endnu stærkere grundlag for den fremtidige udvikling af Talentakademiet og en endnu større søgning til uddannelserne. Vi ser samtidig en unik mulighed i, at der gennem en helt speciel Campus-oplevelse centralt placeret i Holstebro kan opstå synergier og inspiration mellem eleverne på tværs af forskellige kunstarter”, siger Rasmus Færch.

Realdania: Forstærker også bymidten

Den nye Campus placeres tæt ved det byrum, der er skabt omkring Musikteatret.

- Vi glæder os over, at det nye Campus kommer de unge kreative beboere til gode, men også over, at det kan forstærke det byrum, som Realdania tidligere har været med til at udvikle. De unge vil kunne bidrage til et aktivt byliv langs åen og bymidten af Holstebro, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

Færch Fonden har inden for de seneste år også doneret midler til udvidelse af Holstebro Kunstmuseum, til den nye orkestersal ved Holstebro Musikskole og storskærmen på Musikteatret. Realdania har ud over byrummet ved Musikteatret stået for restaureringen af herregården Nr. Vosborg i Vemb og bidraget til Vedersø Præstegård og Sdr. Nissum Hallen.

* Læs mere om Dansk Talentakademi i Holstebro på www.talentakademi.dk

Fakta om Campus

Finansiering:

Færch Fonden bidrager med 20 mio. kr.

Realdania bidrager med 20 mio. kr.

Holstebro Kommune bidrager med en ryddet grund.

Projektet

Den nye Campus bygning bliver på 1.800 kvadratmeter og kommer til at rumme en kollegiedel med 36 værelser, 3-4 køkkener og fælles arealer.

Aktivitetsdelen af bygningen kommer til at rumme multilokale, undervisningsrum, grupperum, atelier, café samt administrationen for Dansk Talentakademi.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.