Digital turistinformation via touchskærme

08/10/12 10:07

Karsten Peier

Lettere adgang til turistinformation og bedre markedsføring af oplevelser Moderne turister er mobile, digitale og online, og det vil Holstebro Kommune indrette den fremtidige turistinformation efter. Byrådets Udvalg for Erhverv og Turisme har besluttet, at der skal sættes 30 nye digitale touchskærme op rundt i kommunen.

- Vi er i gang med at revurdere vores turistinformation, så vi fremover i højere grad kan møde turisterne dér, hvor de er. Via bl.a. de digitale touchskærme vil vi lette adgangen til turistservice og turistinformation. Det giver os øgede muligheder for at markedsføre de mange tilbud om oplevelser, der er i kommunen. Vi vil samarbejde med de lokale turistforeninger om udpegningen af de steder, hvor skærmene skal placeres, siger formanden for Udvalget for Erhverv og Turisme, John Thorsø.

Den digitale markedsføring af turismen i kommunen sker i dag gennem hjemmesiden www.visitholstebro.dk , Oplev Holstebro-siden på Facebook og app’en Oplev Holstebro. Derudover udarbejdes der et højsæsonprogram, der formidles digitalt og via turistaktørerne.

På dansk, tysk og engelsk

De digitale touchskærme kan bruges til interaktiv turistinformation og turistservice. Ved at bruge skærmene kan turisterne finde oplysninger om bl.a. spisesteder, attraktioner, aktiviteter, begivenheder, muligheder for overnatning og en lang række praktiske oplysninger. Sproget på skærmene bliver dansk, tysk og engelsk.

- Skærmene stilles op på udvalgte steder, hvor turisterne samles. De vil også gøre brug af QR-koder, filmklip og en hotline. Dermed vil der være mulighed for at tage turistinformationen med sig på en mobil enhed. Det har også den fordel, at en ny event eller oplevelse lynhurtigt kan spredes og markedsføres via alle 30 skærme i hele Holstebro Kommune, siger chef for erhvervs- og turismeudvikling, Susanne Toftegaard Hansen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.