Holstebro i front med konkurrenceudsættelse

31/5/12 11:44

Karsten Peier

Holstebro i top 10 med konkurrenceudsættelse af kommunale opgaver Holstebro Kommune er en af de kommuner i landet, der samarbejder mest med private virksomheder om løsning af kommunale opgaver. Det viser nøgletal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet om kommunernes konkurrenceudsættelse i 2011.

I 2011 konkurrenceudsatte landets kommuner samlet 25 pct. af deres opgaver. Det er en lille stigning fra 2010, hvor tallet var 24,9 pct. Holstebro Kommune har øget mere end landet som helhed. Med en IKU (indikator for konkurrenceudsættelse) på 28,8 pct. ligger Holstebro betydeligt over landsgennemsnittet og også over gennemsnittet for kommunerne i Region Midtjylland.

Siden 2007 er Holstebro Kommunes andel af opgaver, der er konkurrenceudsat, vokset fra 22,7 pct. til 28,8 pct.

Alle driftsopgaver i Vej og Park
Et eksempel på opgaver, som kommunen har udliciteret til private virksomheder, er Vej og Park området. Allerede i år 2000 udbød den daværende Holstebro Kommune driftsopgaver på dette område. Og siden den 1. april 2010 har alle driftsopgaver i Vej og Park været udliciteret – altså også i de geografiske områder, som de tidligere Vinderup og Ulfborg-Vemb kommuner dækkede.

Konkurrenceudsættelsen af driften betyder bl.a., at alle opgaver sættes til pris. Det synliggør, hvad de enkelte opgaver reelt koster. På den måde får vi nogle gode redskaber til at styre omkostningerne – f.eks. også hvordan eventuelle besparelser kan gennemføres, så provenuet på den ene side bliver størst muligt, samtidig med at serviceniveauet over for borgerne forringes mindst muligt, siger afdelingschef i Trafik og Park i Holstebro Kommune, Annette Vognbjerg.

Den nuværende kontrakt for udlicitering af driftsopgaver i Vej og Park løber frem til udgangen af marts 2015. Den samlede kontraktsum for opgaven er på i alt godt 41 mio. kr. om året. Driftsopgaverne er delt i en by-entreprise, hvor Kaj Bech A/S udfører arbejdet, og en land-entreprise, hvor NCC Roads A/S har opgaven.

Flere oplysninger
Økonomichef Jacob Kaiser, Holstebro Kommune, tlf. 9611 7151 Afdelingschef Annette Vognbjerg, Trafik og Park, Holstebro Kommune, tlf. 9611 7680

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.