Holstebro Kommune ændrer tilbud om træning

01/10/12 11:34

Karsten Peier

”Vi vil klare os selv” styrkes på bekostning af holdtræning for borgere i plejeboliger Holstebro Kommune har hidtil haft bl.a. to tilbud om rehabiliterende træning for at gøre borgerne mest muligt selvhjulpne. Nu ophører det ene for at styrke det andet tilbud, som har vist sig at have langt den største effekt.

Et af de to tilbud er ”Vi vil klare os selv”. Det handler om straks at tilbyde borgere træning, når de henvender sig til kommunen første gang for at søge om hjælp til f.eks. personlig pleje.

- Hjælpen sættes i gang samtidig med tilbuddet om træning. Det har vist sig, at mange borgere efter nogen tid igen har kunnet klare sig uden hjælp og altså klare sig selv, siger rehabiliteringschef i Holstebro Kommune, Lene Holm.

Kommunal holdtræning ophører

Et andet tilbud har været holdtræning til borgere, der bor i plejeboliger. Holdtræningen har været tilbudt som kommunal vederlagsfri fysioterapi.

- Denne træning har ikke haft samme gode virkning som ”Vi vil klare os selv”. Desuden er tilbuddet på bedste vis dækket af privat praktiserende fysioterapeuter. Derfor ophører den kommunale holdtræning i plejeboligerne. De personaleressourcer, der er anvendt på holdtræningen, vil vi i stedet anvende til ”Vi vil klare os selv”, der dermed styrkes. Det er der et stort behov for, da der er så stor efterspørgsel på denne indsats, at der er opstået ventetid. Og det er problematisk. Dels kan noget af potentialet i træningen forsvinde i ventetiden. Dels forlænger det den periode, hvor borgeren har behov for hjælp - til gene for både borgeren selv og den kommunale økonomi, siger Lene Holm.

Midler til tilbud, der gør mest gavn

Formanden for byrådets Social- og Sundhedsudvalg, Anne Lise Holst Jensen, understreger, at kommunen naturligvis gerne vil give borgerne de bedst mulige træningstilbud, så de kan blive mest muligt selvhjulpne.

- Derfor er det vigtigt, at vi prioriterer de midler, vi har på området, derhen hvor de gør mest gavn. Det er baggrunden for, at vi har ændret vores tilbud om træning, siger hun.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.