Holstebro Kommune er mest kendt

28/2/13 12:32

Karsten Peier

Kendskabet til Holstebro er øget markant, viser omdømmeanalyse Kendskabet til Holstebro er steget siden 2011. Holstebro er den kommune, som bliver nævnt flest gange. Kommunen har et stigende image som kultur-, handels-, uddannelses-, natur- og sportskommune. Og Holstebro skaber positive associationer hos danskerne.

Det er nogle af konklusionerne i en omdømmeanalyse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført for Holstebro Kommune i januar 2013. En lignende analyse blev lavet i 2011. Analysen i år er gennemført på bagkant af Spejdernes Lejr i uge 30 i 2012 og den massive omtale, som Holstebro fik i den forbindelse.

Omdømmeanalysen bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af danskerne. I analysen er der gennemført 1.304 interviews, heraf 612 i Region Midtjylland og 153 i Holstebro Kommune.

Holstebro Kommune er nummer et

Ifølge analysen er Holstebro den kommune i analysen, der blive nævnt flest gange, når de spurgte bliver bedt om at nævne kommuner i Vestjylland syd for Limfjorden. I undersøgelsen i 2011 lå Holstebro som den fjerde mest nævnte kommune.

Analysen viser også, at otte ud af 10 borgere i Region Midtjylland har besøgt Holstebro Kommune, og mere end halvdelen af de danskere, der bor uden for Region Midtjylland, har været på besøg i kommunen.

Holstebro har en stærk og positiv profil

Det er ikke kun det overordnede kendskab til Holstebro Kommune, der er stigende. Befolkningens kendskab til, hvad der kendetegner kommunen, ser ud til at være steget markant de seneste 2 år. Flere af de spurgte i analysen i 2013 end i den tilsvarende i 2011 har svaret, at de forbinder Holstebro Kommune med eksempelvis kultur, handel og sport.

Kommunen har i den seneste analyse også fået et stærkere image i forhold til uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser og dermed en bredere profil. For første gang har de spurgte fået spørgsmål, om deres associationer om Holstebro er positive eller negative. Langt den overvejende del er positive. Det vil sige, at Holstebro Kommune generelt forbindes med noget godt.

I analysen betegner borgerne i Holstebro Kommune selv kommunen som smuk, charmerende, spændende, naturlig, nede på jorden og som god værdi for pengene.

Holstebro et godt sted at bo

Omdømmeanalysen er et led i bestræbelserne på at styrke bosætningen i Holstebro Kommune. Den viden, der er indhentet i analysen, skal bl.a. bruges til at føre kommunens nye bosætningsstrategi ud i livet.

Analysen viser, hvad der har betydning for bosætning. F. eks. vurderes det, at trygge forhold for børn, muligheder for uddannelse og kulturelle tilbud har stor betydning i den sammenhæng. Netop på disse områder vurderer deltagerne i undersøgelsen, at Holstebro Kommune har meget at byde på. Særligt holstebroerne selv vurderer kommunen positivt.

Borgmester H. C. Østerby er meget tilfreds med resultaterne i omdømmeanalysen.

- Vi kan f.eks. se, at Spejdernes Lejr 2012, der samlede 37.000 spejdere og trak en masse andre gæster til vores område, i den grad har øget danskernes kendskab til og positive vibrationer over for Holstebro. Derfor vil vi også fremover byde ind på at være vært for store folkelige begivenheder. De trækker mange spor efter sig - også på det lange sigt, siger H. C. Østerby.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.