Holstebro skal være endnu mere international

14/11/12 11:49

Karsten Peier

Workshop på Nørre Vosborg skal give ideer til nye internationale aktiviteter i kommunen


Både som virksomhed og som geografisk område er Holstebro Kommune allerede i dag involveret i mange internationale aktiviteter. Men nu skal Holstebro være endnu mere internationalt orienteret.

Med det formål har Holstebro Byråds økonomiudvalg sat repræsentanter fra bl.a. erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og kulturlivet i kommunen stævne til en dialog om, hvordan de internationale aktiviteter kan styrkes. En workshop på Nørre Vosborg i Vemb torsdag den 15. november skal munde ud i nye ideer og initiativer til, hvordan Holstebro både udadtil og indadtil får en stærkere international profil.
 

Endnu mere fremdrift

- Der er rigtig mange initiativer i kommunen, som har en international dimension, men vi skal have givet de internationale initiativer endnu mere fremdrift. Vi skal bl.a. blive bedre til at bruge de støtteordninger, der er i EU, og mulighederne for at blive mere synlige i internationale sammenhænge, siger borgmester H. C. Østerby.

 - Vi skal have givet de internationale initiativer endnu mere fremdrift.

I marts 2011 var byrådet på studietur til Bruxelles. Her blev kimen til en mere målrettet international satsning lagt, og det er i samarbejde med Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles, at byrådets økonomiudvalg med bl.a. torsdagens workshop sætter gang i udvikling af nye ideer til internationale initiativer.

Fire særlige temaer

Økonomiudvalget har valgt, at workshoppen på Nørre Vosborg især skal sætte internationale perspektiver på fire temaer - ”klima, energi og miljø”, ”kultur”, ”uddannelse” og ”erhverv og turisme”.

- Vi har valgt de fire temaer, fordi Holstebro allerede i dag står med stærke kort på hånden på disse områder.
H. C. Østerby, borgmester

- Vi har valgt de fire temaer, fordi Holstebro allerede i dag står med stærke kort på hånden på disse områder og dermed også med et særligt godt grundlag for at skabe yderligere udvikling i et tæt samspil mellem erhvervsliv, kultur- og uddannelsesinstitutioner og kommunen. Samtidig er der især inden for de valgte temaer en lang række EU-støtteordninger, som kan give ekstra pondus til de initiativer, vi sætter i værk, siger borgmesteren.

Et godt fundament

Hen over sommeren 2012 har Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles via en spørgeskemaundersøgelse blandt virksomheder, institutioner og myndigheder lavet en kortlægning af de internationale aktiviteter, der er i kommunen i dag.

- Undersøgelsen viser, at der allerede i dag sker rigtig meget internationalt i Holstebro. Men den viser også, at der blandt de spurgte er stor appetit på at gå videre og lave endnu flere internationale aktiviteter. Vi har altså et solidt fundament for fremtidige initiativer, og det skal vi udnytte, siger borgmesteren.

 - Der er stor appetit på at gå videre og lave endnu flere internationale aktiviteter.

Ideer og forslag på torsdagens workshop på Nørre Vosborg vil blive samlet, prioriteret og forelagt byrådets økonomiudvalg i starten af 2013.

Annonce