Elever fra 6. klasse på Tvis Skole er på besøg hos BM Silo.
Elever fra 6. klasse på Tvis Skole er på besøg hos BM Silo.

Jysk skole har inviteret erhvervslivet indenfor: Vi får nogle helt andre tilgange i flere fag

Ledelse

18/7/16 4:42

Nick Allentoft

Erhvervslivet er blevet en del af hverdagen på Tvis Skole i Holstebro. Det har mærkbare effekter, fortæller skolelederen i en historie fra kommunen.
Skolen har succes med at inddrage flere af de lokale virksomheder i undervisningen. Det engagerer eleverne og åbner deres øjne for uddannelses- og jobmuligheder. Virksomhederne har også glæde af samarbejdet.   På Tvis Skole har man nu i et år arbejdet ud fra en ny læseplan. Den indebærer, at man på alle klassetrin inddrager lokale virksomheder og sætter den virkelige verden på skoleskemaet.   Det har ifølge skoleleder Agner Lund været en stor succes.

- Vi får nogle helt andre tilgange i nogle af skolens fag, og vi oplever, at børn og unge får øjnene op for en masse muligheder for videreuddannelse og jobmuligheder. Og det er specielt glædeligt, at vi kan gøre eleverne nysgerrige på en lang række erhvervsfaglige uddannelser.

LÆS OGSÅ: Kom nu ind i kampen skoleledere

TMK, Actona, BMS Krangården og BM Silo er blandt de store lokale virksomheder, som skolen har lavet samarbejdsaftaler med. Hos BM Silo var 6. klasserne på besøg kort før sommerferien.   Klassens matematiklærer, Kurt Nielsen, oplever, at det er meget nemmere at arbejde med rumfangsbegrebet, når man kan få noget virkeligt materiale i hænderne. Efter besøget byggede eleverne siloer i forskellige materialer og målestoksforhold. Her blev råvarepriser også beregnet, så man undgik spild i produktionen.   - Eleverne har været meget nysgerrige og engagerede i projektet. De har også fået indblik i mange forskellige arbejdsfunktioner i såvel produktionen som administrationen, siger Kurt Nielsen.

Han oplevede, at de enkelte medarbejdere på BM Silo virkelig tog sig tid til at tage en dialog med eleverne.

Direktør Dorte Martinsen, BM Silo, er også glad for samarbejdet.   - Vi vil gerne fremstå som en spændende og attraktiv arbejdsplads, som de unge har lyst til at være en del af. Vi er desuden vores sociale ansvar bevidst, og vi vil gerne hjælpe de unge til en afklaring af uddannelses- og beskæftigelsesvalg, fortæller Dorte Martinsen.      

Annonce